Kezdőlap » Fogyókúra » Az időszakos böjtölés segíthet elérni az álomsúlyt

Az időszakos böjtölés segíthet elérni az álomsúlyt

Kevesen elégedettek teljes mértékben az alakjukkal: alig van olyan ember, aki ne szeretne leadni, vagy adott esetben felszedni néhány kilót. A súlyfelesleg csökkentésére különböző fogyókúrákat, diétás módszereket próbálunk ki – gyakran hatástalanul.
Egyre inkább felkelti a szakértők figyelmét egy új módszer, ami 5:2 diéta néven vált közismertté. A kutatások szerint a fogyókúrás módszer során elérhető tartós súlyveszteség az egyéb diétáknál jóval magasabb.
A diéta során egy héten öt napon keresztül megtartjuk a normál étkezési szokásainkat, míg a fennmaradó két napra nőknek naponta 500, férfiaknak 600 kalória bevitelét írja elő a módszer. Az időszakos böjtölés során az étkezések között 12 órának mindenképpen el kell telnie. A diétás napokon kizárólag a zöldség, hal, sonka és tojás fogyasztása megengedett. A módszer előnye azonban, hogy a fennmaradó öt nap étrendjét ízlés szerint, megkötések nélkül válogathatjuk össze.
Az 5:2 diéta eredetileg rákos megbetegedésben szenvedők számára lett kifejlesztve. Csak később fedezték fel, hogy a szívbetegségekkel szemben is megelőző hatással bír, és a fogyókúrázók számára is ideális választás lehet.
Az egészségügyi szakértők azonban figyelmeztetnek a módszer hátrányaira is. Azok, akik idegrendszeri betegségekkel, alvászavarral, vagy légzési problémákkal küszködnek, a böjtölés során a tünetek rosszabbodását tapasztalhatják. Ezenkívül az 5:2 diéta, az időszakos böjtöléses étkezési módszer hosszú távú hatásainak és következményeinek vizsgálatára további kutatások szükségesek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük