Kezdőlap » Egészséges életmód » Az ideális testsúly és az egészség

Az ideális testsúly és az egészség

A mai kor emberének életmódja sajnos nem nagyon hasonlít az egykori természetes viszonyokra. Az utóbbi évszázad táplálkozásbeli változásait az emberi szervezet már nem képes sem feldolgozni, sem teljes mértékben kiüríteni. Az ipari módszerekkel előállított „élelmiszerek „ nem nevezhetők egészségesnek, csak üres kalóriatartalmuk van, tápanyagokat alig tartalmaznak. Ez egyenes utat jelent a minőségi éhezéshez, mialatt mennyiségileg túl sok ételt fogyasztunk. Egyre több a stressz, a pszichés problémák, a teljesítménykényszer. Ugyanekkor jelen van az élelmiszeriparban 4 millió iparilag előállított kémiai anyag, amiből több száz rákkeltő. Hetente több, mint 6 ezer új vegyi anyag jelenik meg, melyeknek a hosszú távú hatásai nem ismertek …

Ennek következményeként egyre nagyobb problémát jelent az elhízás, amelynek nagyon sok szövődménye lehet. Kialakulhatnak szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás. Nő a daganatos megbetegedések kockázata. Károsodhat a tápcsatorna, előfordulhatnak gombás megbetegedések, nő a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
A túlsúllyal szinte mindig együtt járnak a mozgásszervi panaszok és az ehhez kapcsolódó pszichés problémák, mint a kisebbségi érzés vagy az önbecsülés hiánya.

Mi az tehát, amit tehetünk, hogy ezeket a kockázatokat elkerüljük? Érdemes szakemberrel összeállíttatni egy egészséges, személyre szabott étrendet. Fontos a minőségi táplálék-kiegészítők fogyasztása a hiányállapotok feltöltése miatt. Nagy szerepe van a rendszeres fizikai aktivitásnak, sportnak, szintén figyelembe véve az erőnléti állapotot, a testsúlyt és a személyes lehetőségeket. Ha mindezeket együtt alkalmazzuk, megnő az esélyünk az ideális testsúly elérésére és a betegségek elkerülésére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük