Kezdőlap » Hotel » Az északi német város, Kiel

Az északi német város, Kiel

Kiel nem a legnépszerűbb német város, a turisták sem ezt a települést választják általában nyaralásuk célpontjául, ami többnyire annak tudható be, hogy a hidegebb, északi tájon található. De vannak olyanok, akik pont nem a napsütésre, és a fürdőzésre vágynak, hanem egy városnézős- sétálgatós pihenésre, kikapcsolódásra.
Magyarországtól körülbelül 1236 kilométer távolságra van, ezért hogyha gyorsabban szeretnénk odaérni, akkor utazzunk repülővel, viszont elindulhatunk autóval is. A helyi szállodák közül a legolcsóbbnak az ajánlatok alapján a Ghotel Hotel & Living tűnik, valamint a Basic Sophienhof Hotel, melyek alapszállások, ezért egyszerűek, mégis minden lényeges szolgáltatást megkaphatunk a pénzünkért. Egy, az előbbiektől jobb minőségű, négycsillagos szálloda a Ringhotel Birke, valamint a Hotel Astor, amely háromcsillagos besorolást kapott. Hogyha pedig a legolcsóbb alternatívát keressük, akkor a diákszállásokat, és az apartmanokat, valamint kisebb vendégházakat is megnézhetjük, milyen ajánlatokat kínálnak számunkra.

Kiel városában rengeteg olyan nevezetesség van, amit érdemes megnéznünk. Elsőnek tekintsük meg a híres Tengeralattjáró-emlékművet, ami a második világháborúban szolgáló katonák emlékére lett kiállítva. A tengerpart mentén nagyon sok régi kikötőházat, és hajókat is találunk, amelyeket ki is lehet bérelni, vagy elég ha a hajó kapitányát felkeressük, és egy kis össze fejében kivisz minket a tengerre egy kis hajóútra. A város külterületén található még a botanikus kert, ahol nagyon sok fajta növénytípust megismerhetünk, nem messze tőle pedig egy Geológiai, és egy Orvostudományi múzeumot is végigjárhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük