Kezdőlap » Jog » Az Erzsébet utalványról

Az Erzsébet utalványról

Ha szétnézünk az Erzsébet utalvány előállítóknak, ott különféle típusok vannak, különféle színek, más-más az adójogi kérdésük. Ha személyi jövedelemadó csak Erzsébet utalványt ír, akkor az étkezési utalványra kell gondolni. Értéke havonta 8000 forint.

Ebből nem oszthatjuk ki az adminisztrációs költségcsökkentés miatt az 1 éves juttatást, visszamenőlegesen viszont megtehetjük, hogy decemberben adunk többet, mint az előző hónapokba, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen az anyagi teherviselő képessége a munkáltatónak. Ide tartozik a munkahelyi étkezés. Itt enyhe szabályok vannak, havi 15 000 forint. Az Erzsébet utalvány mellett is jár, és ha megnézzük a SZÉP kártya vendéglátói kártyája is alkalmas arra, hogy étkezést bonyolítson le. Egy kikötés van, hogy az étkező helyen a telephelyen kell lenni.

A bankhálózat egyes fiókjai irodaházakban találhatóak, ott még könnyen megoldható, viszont gond van a plázafiókokkal, hiszen ott hiába van különféle éttermi hálózat. Hogyan tudom bebizonyítani, hogy a telephelyen van az étkezés, hiszen a plázában sokkal több vállalkozás is található és nem tudom pontosan behatárolni a telephelyet, mint mikor egy irodaházban működik valami vállalkozás telephelye. 71-es paragrafus alá tartozik a szép kártya.

Itt kettős szerepbe jelennek meg a bankok, hiszen szép kártya kibocsájtók is. A fogadóhelyeknek nincsen kimenekülési lehetőségük a POSZ terminálok miatt. Nem mondhatják, hogy nálam x bank lehúzott terminálja van, az ügyfél pedig ő egy másik bank által kibocsátott szép kártyával rendelkezik, hiszen rendelkezésre kell állni egy olyan internetes felületnek, amelynek segítségével bármilyen kártya használható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az állam fajtái

Mi is az állam? Az állam három hatalmi ággal rendelkezik. Az első a törvényhozó hatalom, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük