Kezdőlap » Emberi test » Az emberi test csakrái

Az emberi test csakrái

Az emberi testben több csakra pont is található:Ezek tölcsér alakúak  úgymond energia befogadó központok. Ezeken keresztül vesszük fel az energiát ami a mindennapi életünkhöz kell. Ezekből a központokból l továbbítjuk a felvett energiát a testünk különböző pontjaihoz. Hét fő csakra található az emberi testben. Ezek a pontok a test középvonalában helyezkednek el. Léteznek mellék csakrák is a legfontosabbak a tenyéren és a talpon találhatóak. A tenyérben lévő csakra ponttal a belőle ki áramló energiával gyógyítani és energiát tudunk át adni.

Az első csakra neve: Gyökér csakra vagy muládhára-csakra

Színe: tűzpiros jellemzője a korábbi életek karmái találhatóak itt. Állati és az emberi tudat közötti határ.

Második csakra neve:Kereszt vagy erő központ szvádhisthána-csakra

Színe: narancssárga a nemi szerv és a köldök között helyezkedik el. Jellemzője hogy közvetlen összekötetést biztosit a tudat állatival(vágyak,szenvedély)

Harmadik csakra neve :Köldök csakra manipura-csakra

Színe: aranysárga jellemzője a prána és az apana metszéspontja az emberi lélek tisztasága ,biztonság érzés öntudatra ébredés központja.

Negyedik csakra :szív csakra análhata-csakra

Színe: a zöld ritka esetekben a rózsaszín jellemzője az eddigi élet tapasztalatok megértése. Megbocsátás részvét,megértés

Ötödik csakra: Torok csakra visuddha-csakra

Színe: világoskék ezüstös kék jellemzője a méregtelenítés érzelmek ellenőrzése a szellemi lét tisztasága. Itt található a türelem a megvilágosodás és a önkontrol

Hatodik csakra: harmadik szem ádnyá-csakra

Színe: indigó kék vagy ibolya kék jellemzője a megkülönböztető képesség az érzelmek közötti különbség .És annak forrásának tisztán látása. Isteni és emberi tudat kettősége.

Hetedik csakra: Korona csakra szahaszrára-csakra

Színe: fehér jellemzője az ön megvalósítás totális felismerés és elengedés egység béke szeretet.

A csakra pontok fontos szerepet játszanak az aura kialakításában. Akik látják vagy érzékelik az aurát meg tudják mondani melyik csakra ponttal l van probléma .Melyik van esetleg elzáródva és ennek milyen fizikai illetve szellemi hátrányai vannak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük