Kezdőlap » Film » Az égigérő fű

Az égigérő fű

Az 1979-ben készült Az égigérő fű című film, azon túl, hogy nagyszerű szórakozást nyújt a nézőnek, kiválóan bemutatja, hogyan képes kialakulni és összefogni egy csoport egy cél megvalósításának érdekében.
A film bemutatja, mennyire nagy szükség van egy cél eléréséhez egy jól működő csoportra, hiszen jóval könnyebb megvalósítani a céljainkat, ha nem egyedül kell tennünk értük, hanem van kire számítanunk, a felmerülő feladatokat szét tudjuk osztani, és az esetleges problémákat is közös erővel tudjuk elhárítani.

A cselekmény kialakulását Misu, a kisfiú indítja el, akinek feltett szándéka, hogy a hamarosan nyugdíjba vonuló Poldi bácsi számára otthon is megteremtethesse az annyira hiányolt szép zöld gyepet. Ebben kezdetben csupán néhány szomszéd lesz a segítségére, ám később, ahogy a hírről értesülnek, egyre többen és többen társulnak be melléjük (például a szenesember, a szomszédban lakó kislány). A tervezés és a megvalósítás fázisában is egyaránt akadnak pontok, mikor úgy tűnik, a terv kudarcba fullad, ilyenkor általában Misu az, aki nem adja fel, és bíztatja a többieket, hogy igenis folytassák tovább a tervet, és keressenek megoldást.

Egy ponton azonban pont Misu az, aki feladni látszik az ötletet, ám a többiek nem hagyják, hogy elkeseredjen, és végül sikerül újra lelket önteniük belé. Ez a húzás is jól mutatja, hogy a film előrehaladtával mennyire megerősödik a csoport, hiszen azok, akik kezdetben nem is szándékoztak részt venni a terv megvalósításában, később Misut – aki az egész ötlet kitalálója és abszolút elindítója – bíztatják. Nagyon jó látni egy olyan alkotást, ahol a csapatmunka, az egymásra épülő bizalom ennyire erősen jelen van, hiszen ezek olyan emberi értékek, melyek napjainkra sajnos egyre inkább eltűnni látszanak.

A hangulat végig rendkívül bájos és megkapó, a színészek közül mindenki fantasztikus teljesítményt nyújt, az aranyos zene és a náhol szándékosan felgyorsított felvételek pedig csak tovább növelik ennek a végtelenül kedves filmnek a hatását, mely méltán vált a magyar filmgyártás egyik legszeretnivalóbb alkotásává.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük