Kezdőlap » Fogyókúra » Az egészséges táplálkozás alapjai a fogyókúrás étrend összeállításánál

Az egészséges táplálkozás alapjai a fogyókúrás étrend összeállításánál

Táplálkozzunk sokoldalúan, kiegyensúlyozottan!
Az étrendünkben szereplő élelmiszerek kiválasztásánál fontos, hogy figyelembe vegyük az egészséges táplálkozás alapelveit. Az egészséges étkezésnek változatosnak, kiegyensúlyozottnak kell lennie, hogy biztosítsa a szervezetünk számára az összes szükséges tápanyagot. Néhány irányelvet mindenképpen be kell tartanunk, ha egészségesen és diétásan szeretnénk összeállítani étrendünket.
Fontos a változatosság: a szervezetünk így jut garantáltan hozzá az összes létfontosságú ásványi anyaghoz, nyomelemhez, és vitaminhoz.
Együnk naponta öt adag friss zöldséget vagy gyümölcsöt, lehetőleg a szezonális kínálatból választva. A téli hónapokban egy-egy adag kiváltható 25 gramm aszalt gyümölccsel vagy olajos maggal.
Az étrendünkben, amennyiben nem vagyunk laktózérzékenyek, szerepeljenek napi szinten a tej, tejtermékek. Ezenkívül hetente egyszer-kétszer fogyasszunk halat. A húsnál, húskészítményeknél, tojásnál tartsunk mértéket. Igyekezzünk minél kevesebb zsírt, és magas zsírtartalmú termékeket használni. Spóroljunk a cukor és a só adagolásával. Fogyasszunk megfelelő mennyiségben élelmi rostokat, ezek megtalálhatóak a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonából készült termékekben.
Figyeljünk arra is, hogy ne rohanva, kapkodva együnk, hanem adjunk időt magunknak, és élvezzük ki a fogásokat. Ez növeli a jóllakottságérzetet, és segíti az emésztést.
Fogyasszunk elegendő folyadékot, napi szinten körülbelül másfél litert.
A megfelelő táplálkozást a diéta sikere érdekében egészítsük ki testmozgással: napi 30-60 perc edzés az optimális mennyiség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vércsoport diéta

Napjaink egyik divatos diétája a vércsoport diéta, amit egy amerikai természetgyógyász orvos talált ki, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük