Kezdőlap » Egészséges életmód » Az egészség széppé tesz

Az egészség széppé tesz

Számtalan érv szól az egészséges életmód mellett. Egy kevésbé figyelembe vett, mégis fontos szempont: aki egészségesebben él, külsőleg attraktívabbá válik, így a másik nemnél is növeli az esélyeit.

Egyenes testtartás, nyugodt arckifejezés, telt ajkak, ragyogó haj, egészséges bőr: az egészség vonzó. Egy tanulmány szerint a bőr árnyalata már négy héten belül szebbé válik, ha megfelelően táplálkozunk. Egy nottinghami kutatócsoport megállapította, hogy naponta öt adag gyümölcs, és zöldség elegendő ahhoz, hogy egy hónap alatt egészségesebb, csábítóbb színt kapjon az arcunk. Egy kísérlet során fotókon szereplő személyek arcszínét megváltoztatták úgy, hogy a lehető legegészségesebbnek, és legcsinosabbnak tűnjenek. A kísérleti alanyok szinte minden esetben a manipulált fotókat választották, amelyek a bőr árnyalata sárgásabb, világosabb, vagy rózsásabb volt, mint az eredeti képeket. A bőr sárgás tónusát a táplálkozás során bevitt növényi anyagok adják, melyek a bőrben tárolódnak.

A karotinban gazdag élelmiszerek, mint a sárgarépa, paradicsom, dinnye, vagy barack, nagy mennyiségben fogyasztva egyfajta aranysárgás tónust kölcsönözhetnek a bőrnek. A vizsgálatok szerint a férfiak ezt a színt kimondottan attraktívnak találják a nőkön. Habár sokak számára még mindig a napsugarak okozta erős barnulás a szépség mércéje, úgy tűnik, a legtöbb ember ösztönösen vonzódik az egészségre utaló árnyalathoz, mely a zöldség-, és gyümölcsfogyasztás hatására alakul ki. Kellemes mellékhatás, hogy a gyümölcsökben és a zöldségekben található értékes összetevők a bőr öregedését is gátolják. Egyes kutatások szerint azok a nők, akiknél a karotinszint magasabb, kevesebb ránccal rendelkeznek, és fiatalabbnak látszanak a koruknál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük