Kezdőlap » Betegségek » Az Ebola-vírus megelőzése

Az Ebola-vírus megelőzése

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne tudná milyen mértékű szegénységben élnek az emberek Afrikában. Teljes mértékben higiénia mentes életvezetésük betudható annak is, hogy minimális mértékben jutnak vízhez és élelemhez. A gyermekek alultápláltságának egyik jele, hogy szemmel láthatóan pókhasúak.

Nagyon nehéz megfékezni egy ilyen országban egy járvány terjedését, pedig a vérzéses láz egy nagyon veszélyes akár halálos kimenetelű fertőzés, mely ellen védőoltás és ellenanyag nincs, csupán a tüneteket tudják kezelni. Azt sem lehet tudni pontosan, hogy a meggyógyult egyén szervezete a továbbiakban ellenálló lesz e a vírussal szemben, vagy újra megbetegszik akár rövid időn belül is.

Rengeteg önkéntes orvos keresi fel az afrikai kis falvakat fertőtlenítőszert és gyógyszereket szállítva, azonban amióta kitört az Ebola-járvány a fehér orvosokat rengeteg faluból elüldözik, tettüket azzal indokolva, hogy a “fehér ember” hordozza a vírust és a segítők csak terjesztik nem pedig megakadályozzák a megbetegedés hatalmas mértékűre dagadó számát.
Nagyon fontos lenne a szappan használata, a mosószerrel való mosás, hiszen ezek védenek leginkább a betegség ellen.

Több faluban azokat a vérzéses lázban szenvedő betegeket, akiket kórházban meggyógyítanak egyenesen kitagadják. Esetenként megfenyegetik őket, hogyha visszamennek a faluba a halál vár rájuk. Így nagyon sok esetben a meggyógyult páciens inkább lemond arról, hogy visszamegy családjához és máshol kezd életet.

Az elhunyt betegeket a helyiek temetik el, melynek formája nem mondható biztonságosnak. A képet látva mondhatjuk azt is, hogy nem csoda, hogy az Ebola egyelőre megfékezhetetlenül fertőzi az embereket. Hiszen a védekezés megdöbbentően esetenként csupán egy pár gumicsizma, kesztyű és nejlonzsák a fejen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük