Kezdőlap » Betegségek » Az anorexia

Az anorexia

Az anorexia étvágytalanságot jelent, az emberek nagyon soványak, de az étvágyuk megmarad. Ezek a panaszok a tini korban jelenhetnek meg először, nőknél szinte akármikor. Napjainkban rengeteg modellt látni, teljesen vékonyan, különböző kifutókon, és világ versenyeken is egyaránt. Ezért a fiatal lányok, nők, tőlük vesznek példát, és elkezdenek ők is fogyókúrázni, fogyni, amiből kialakul ez a borzalmas betegség. Az anorexia, van, amikor az ember által, tudatosan elkezdett fogyókúrával indul el, melyet az ember nem tud abbahagyni. Manapság a lányok abban is “versenyeznek”, hogy hogy ki a vékonyabb, illetve ki tud többet fogyni, biztatják egymást. A beteg személy elkezdi megválogatni az ételeit. Ha ez az életmód alakul ki, akkor a testsúly nagyon gyorsan csökken, és 40-50 százalékos méretű testsúly csökkenés jön létre.

Ez a leépülés életveszélybe sodorhatja az adott illetőt, aki szinte már menni nem tud, de még mindig az elhízástól fél, retteg. Ez a folyamat gyakran depresszióval, és szorongásos tünetekkel is jár. Ezt a leépülést gyakran pszichés tünetek követik. A betegnek testkép zavaruk is van, még ilyenkor is túlsúlyosnak, kövérnek érzik magukat. A végén már a családdal sem ebédel már, csak maga eszik egy nap egyszer körülbelül, de akkor sem rendes ételt, hanem amit ő jónak lát, amitől nem tud hízni. Az anorexia kezelése igen fájdalmas, súlyos, és elég hosszadalmas folyamat. A 30 kg alatti emberi testsúly esetén, az illetőnek kötelező a kórházban kezelni, gyógyítani. A kórházban rész kell vennie különböző táplálásokon, és el kell kezdeni a terápiákat is, mellyel a gyógyulás egyre nagyobb valószínűségű.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük