Kezdőlap » Hotel » Az angol érsekség városa, Canterbury

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a Canterbury Vállalkozás Központ, a Lakesview Nemzetközi Üzleti Park és a Whitefriars Kiskereskedelmi Fejlesztés projektjei finanszírozzák, azonban hozzájárul a turizmus is ezekhez. A város katedrálisa évente önmagában legalább egy millió látogatót vonz.
A városban megannyi történelmi látványosság található, például a római városfalak, amelyek még a 14. századból származnak, a Szent Ágoston kolostor, a Normann vár, valamint a Királyok Iskolája is, mely az ország első iskolájaként van feljegyezve. A modern építészeti alkotások közül érdemes megtekintenünk a helyi egyetem épületét, a Marlowe Színházat, vagy a Szent Lőrinc sportpályát, ahol a helyi krikett csapat is játszik.

Az összes közül a legfontosabb látványosság talán a Canterbury székesegyház, amely az egész anglikán lelki közösség főtemploma, és egyben a Canterbury érsekének székhelye is. A székesegyházat még Krisztus után 597-ben alapította Szent Ágoston, és itt találhatók a Szent Ágoston kolostor romjai, valamint a Szent Márton templom is, mely épületek közül mindhárom a világörökség részét képezi. A városban a második leggyakrabban látogatott nevezetesség a Queningate, az egykori városfal nevezetes kapuja, valamint a Dane John domb, ahová pedig egykoron temetkeztek, ezek közül mindkettő még a római korból származó maradványok része. A turisták szabadon látogathatják a normann kastélyt, és a Szent Ágoston kolostort is, ahogy a középkori Szent Margit templomot is, ahol megtekinthetjük a Canterbury meséket. Napjainkban már csak múzeumként működik a Wastegate, amely valamikor még börtön volt, de meg lehet tekinteni, ahogy a város környezetvédelmi központját, a Szent Alphege templomot is.
A városban található egy zsinagóga is, a Régi Zsinagóga, valamint egy a régi 6 malom közül, amely még mindig működik, ez a Szent Márton malom. A Marlowe Színház Canterbury városának leglényegesebb színháza, de van egy régi színház is, a Tudor színház amely napjainkban söröző. A városban hogyha sportolni támad kedvünk, a Kingsmead Szabadidő Központba menjünk, hiszen itt szinte bármit csinálhatunk, úszhatunk, focizhatunk, kosarazhatunk, vagy akár tollasozhatunk is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük