Kezdőlap » Egészséges életmód » Az alma nem csak közkevelt gyümölcs

Az alma nem csak közkevelt gyümölcs

Biztosan sokan hallották édesanyjuktól, esetleg a nagyszülőktől azt a kis mondást, hogy minden nap egy alma az orvost távol tartja. Sokat nem is tévedtek ebben a jóakaróink, hiszen számos betegség megelőzhető ezzel a finom gyümölccsel.

Lássuk mit is érdemes tudnunk az almáról. Az alma az almafa (Malus domestica) gyümölcse, mely a rózsafélék családjába sorolható. A termés, vagyis maga az alma gömbölyű formájú, mely a kocsányon függ magán a fán. A gyümölcs húsát a viaszos héj veszi körül, melynek fogyasztása szintén ajánlatos, azonban a magokat, melyek a hártyás rekeszben ülnek meg jobb, ha nem esszük meg, mivel a benne lévő cianid mérgező hatású.

A világ minden táján közkedvelt gyümölcsnek számít, az ókori rómaiak is ismerték legalább 29 fajtáját. Fogyasztása természetesen frissen, mint gyümölcs a legjavasoltabb, de sokféleképpen készítenek belőle rengeteg fajta élelmiszert. Gyümölcssaláták, bor, sütemények, gyümölcs lé, befőtt, pálinka, kihagyhatatlan kelléke. Vékonyra szelt, kiszárított formában chips készíthető belőle, mely még ilyenkor is megőrzi savanykás aromáját. A virágzatát is fogyaszthatjuk, azonban ennek is lehet cianid tartalma, ezért túlzásba ne vigyük.

Azoknak, akiknek cukorbetegsége, szívbetegsége, székrekedése, ólommérgezése, szívgörcse, hasmenése, rákja, illetve sebfertőzése van mindenképpen ajánlott a fogyasztása. Gyógyító hatása miatt a héj is fogyasztandó. Az almának a leveleit kiválóan alkalmazhatjuk sebeink előkezelésére, mivel igen magas az antibiotikum tartalma.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük