Kezdőlap » Divat és szépség » Az alkohol öregíti a bőrt

Az alkohol öregíti a bőrt

Az életkor előrehaladtával bőrünkön előbb, vagy utóbb megmutatkoznak az öredegés jelei: ráncok, rugalmatlan, száraz bőr, pigmentfoltok. A folyamat már a huszadik és a harmincadik életév között elkezdődik, noha ekkor még a jelek szabad szemmel nem láthatóak.

Egyes faktorokat, melyek a bőr öregedését meghatározzák, nem tudunk befolyásolni. A gének, és a hormonok is fontos szerepet játszanak abban, hogy gyorsan, vagy lassabban alakulnak ki a változások. Azonban a szép bőr nemcsak az öröklött tényezőkön, hanem rajtunk is múlik. Ha a bőrtípusnak megfelelően ápoljuk, megfelelő napvédelmet biztosítunk, kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozunk, a ráncok, és a bőrszárazság is később alakul ki. Hosszú távon kifizetődő, ha már a 20-as éveinkben odafigyelünk bőrünk egészségére.

Az alkoholfogyasztás számos kellemetlen utóhatással, és súlyos következménnyel járhat. A bőrünkre nézve is károsak a szeszes italok. Serkentik a faggyúmirigyek működését, ami bőrproblémákhoz, pattanásokhoz, és a pórusok megnagyobbodásához vezet. A vérerek kitágulnak, és a bőr tartós kipirosodását okozzák. Az alkohol elősegíti a rosacea kialakulását, és tovább súlyosbítja a fennálló bőrbetegségeket.

A rendszeres, túlzott alkoholfogyasztás károsítja az emésztőrendszert, ezáltal szervezetünk a tápanyagokat, melyek többek között az egészséges bőrhöz szükségesek, kisebb mennyiségben tudja felvenni. Az immunrendszer is gyengül az alkohol hatására. Összességében tehát az alkoholtartalmú italok fogyasztása – egyéb súlyos következményei mellett – a bőr öregedését is gyorsítja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük