Kezdőlap » Egészséges életmód » Az acerolacseresznye: egzotikus C-vitaminbomba

Az acerolacseresznye: egzotikus C-vitaminbomba

Az acerolacseresznye hazánkban még kevésbé ismert egzotikus gyümölcs. Mivel a szállítása nehézkes, frissen ritkán kapható: elsősorban táplálékkiegészítők készítésénél, illetve joghurtokhoz, gyümölcsitalokhoz használják fel. Az acerola, mely botanikai szempontból nem rokona az Európában termő cseresznyének, rendkívül magas vitamintartalommal bír: csodafegyverként tartják számon a vitaminhiányos tünetek kezelésében.

Az egyéb, magas C-vitamintartalmukról ismert gyümölcsökkel és zöldségekkel (például a citrusok, vagy a paprika) szemben az acerola előnye, hogy egyéb, kiegészítő összetevőket is tartalmaz, melyek lehetővé teszik, hogy szinte azonnal, és veszteség nélkül felvegye a C-vitamint a szervezetünk. A kiemelt hatékonysággal az acerola nemcsak a többi, C-vitaminban gazdag élelmiszert, hanem a mesterséges készítményeket is túlszárnyalja. A vitamintablettákból csak kimondottan csekély mennyiséget tud hasznosítani a szervezetünk, ezért rendkívül magas dózisban kell tartalmazniuk az értékes anyagokat.

Más gyümölcsökkel összehasonlítva az acerola C-vitamintartalma kiemelkedő: míg 100 g narancs 50 mg C-vitamint tartalmaz, ugyanekkora mennyiségű acerolánál ez a szám 850 mg! Az ember napi C-vitaminszükséglete a szakértők szerint napi kb. 80-100 mg: ez már egészen kis mennyiségű acerolával is fedezhető. Az acerolacseresznyében található növényi összetevők ráadásul jobb felszívódást biztosítanak: a hatékonyság sokszorozódik. További előnye, hogy citrusallergiások számára is fogyasztható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük