Kezdőlap » Autó » Ausztria út-információ

Ausztria út-információ

Ausztria területének nagy részét hegyek és erdők borítják. A déli sík vidék tavakban, míg a Duna völgye, az Alpoktól északra, legelőkben és erdős domboldalakban gazdag. Bécs, a főváros élénk, kulturális, zenei és színházi élettel büszkélkedhet. Főbb nevezetességei közé tartozik, az Állami Operaház, a Hofburg és a Práter. Az ország egész területe is igazi látványosságokat.

Ausztriában az utak igen jó minőségűek. Az autópályák és gyorsforgalmi utak használatához matrica szükséges. Ezek a magyar benzinkutakon is megvehetők. Bizonyos alagutak használatáért is fizetni kell. A 17. életévüket betöltött, jogosítvánnyal rendelkező személyek az országban nem vezethetnek gépjárművet, mivel a korhatár ott 18. életévben van meghatározva. A jobbkézszabály mindenütt, körforgalom esetén is érvényes. A villamosnak mindig elsőbbsége van. A jobbkézszabály nem érvényes a kék négyszögletes táblán fehér számmal jelzett, elsőbbséget élvező utak esetében. A hegyi utak emelkedőin az elsőbbség Joga nincs szabályozva. A gyakorlatban mindig a nehezebb helyzetben lévő élvez elsőbbséget. A lakott terület a település nevét jelző táblától, illetve az „Ortsanfang” jelzéstől az „Ortsende” tábláig tart.

Lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 100 km/h, az autópályán pedig 130 km/h a megengedett legnagyobb sebesség. A 12 évesnél fiatalabb gyermekek mozgó járműben nem ülhetnek az első ülésre. Sok településen éjszaka tilos a hangjelzés. Bécs környékén a „Zone” vagy „Kurzparkzone” felirattal jelölt helyeken a parkolás másfél óráig megengedett. A parkolójegyek használata kötelező (a trafikokban ingyenesen kapható).

A jobbról előzés többsávos autópályákon engedélyezett, ha az elősegíti a forgalom haladását és nem teremt közlekedési vészhelyzetet. Tilos előzni 80 méterrel a vasúti átjáró előtt vagy után, valamint a lakott területen, a főútvonalon. A kötelező legkisebb sebesség autópályán és „Autostrasse”-n 60 km/h. Motorkerékpárok a kerékpárutakra nem hajthatnak be. Egy utast szállítatnak abban az esetben, ha a motorkerékpáron két ülés és lábtartó van. Tíz évnél fiatalabb gyermekek nem ülhetnek a motorkerékpár hátsó ülésére. A bukósisak használata kötelező. Téli utazás esetén figyelni kell a hólánc kötelező jelzésű táblákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük