Kezdőlap » Baba-mama » Átlépve a második hónapba

Átlépve a második hónapba

Hamar eljön ez az idő. A második hónap. Az első önkívületben repült el pillanatok alatt. Egy, mert alig aludtál, kettő, mert nem bírtál betelni gyermeked csodálatával.
Itt van tehát a második hónap. A baba már megemeli a fejét, és ha hall valamit a hang irányába fordul. Majd eljön a 6. hét, mely vízválasztó. Ennyi idő kell, hogy összeismerkedjetek, hogy a baba megismerjen, megszokja új környezetét és, hogy te is megismerd a babádat, hogy ráérezz az anyaságra.

Ritkábban eszik. Főként az éjszakai evések között telik el több idő, így az anya is kicsit többet pihenhet. E korszak iróniája, hogy mire kialakítanátok egy napirendet, annyit fejlődik a pici, hogy már újra van szükség. Ideális esetben, e korban végre túljut az első hasfájós időszakon és békésebbé válik. Megtalálja első játékát, a kezeit, ami nyugalommal tölti el, és meglepő módon jobban leköti, mint bármilyen méregdrága babajáték, amit a szülők halmoznak fel körülötte.
Evés közben már csak ritkán alszik el. Egyre több időt tölt ébren, és egyre többször keresi veled a szemkontaktust. Kezdi észrevenni környezete tárgyait, színeit. Egyre többet figyel, és egyre gyakrabban reagál az eseményekre. Kezd a mindennapok részévé válni. A szülei, főleg az édesanyja hangja megnyugtatja, gyakran vissza is mosolyog.

Szeret kézben lenni. Elsősorban édesanyja karjaiban talál nyugalmat. Az anya testközelsége elengedhetetlenné válik számára. Már nem csak sír, hanem felfedezve saját hangját használja is azt. Élvezi, ha körülötte forognak és ő van a középpontban így már nem alszik el olyan gyorsan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szexeljünk a terhesség alatt?

Zavartalan várandóság során a szexuális együttlét önmagában nem veszélyes, mivel a magzatot a magzatvíz és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük