Kezdőlap » Hotel » Athén látványosságai

Athén látványosságai

Athén Görögország fővárosa, ahol közel 3 és félmillió ember él, ami az ország lakosságának összesen 35 százalékát kiteszi. Athén Európa első kulturális fővárosává 1985-ben vált, majd ezt követően néhány évvel már a UNESCO is felvette a világörökségi listájára a város több pontját, köztük az Akropoliszt, és a Daphni kolostort.
Athén az Attikai-fennsíkon terül el, és területén rengeteg látványosság, nevezetesség található. A város már az ókor óta kedvelt turistaközpontnak számít, azonban az elmúlt évtized alatt rengeteget fejlődött, ebben az időszakban építették meg az Elefteriosz Venizelosz nemzetközi repülőteret, és az Attiki-Odosz körgyűrűt. Az egyik legnépszerűbb, és legismertebb látványosság az Akropolisz és környéke, melynek a vonzáskörzetében az utóbbi időben számos szórakozóhelyet és éttermet létesítettek. Hogyha ezt megtekintettük, akkor érdemes elindulni valamelyik sétálóutcán a Zeusz-templomtól a Plakáig vagy a Pszirri térig, hiszen ezeken az utcákon az ókori Athént teljes mértékben átérezhetjük, miközben számos műemlék, rom, fasor, és sétány között sétálunk. Érdemes elmenni az Agórához is, hiszen egykor ez volt a görögök főbb találkozóhelye.
Aki az igazi óvárost szeretné megtekinteni, az Plaka felé induljon, így nevezik ugyanis a helyiek azt a területet amely tele van szűk utcákkal, és amely majdnem érintetlen, hiszen itt még a modern város nyüzsgését sem lehet hallani. Innen látogassunk el a Szindagma térre, ahonnan könnyen eljuthatunk az 1896-os olimpiai játékok helyszínéhez, a Kallimarmaro Stadionhoz.
Athénban olyan híres múzeumokat találunk, melyeket mindenképpen érdemes megtekinteni, hogyha már ebben a történelmi városban járunk. Egyik legfontosabb közülük a Nemzeti Régészeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb athéni történelmi gyűjteménye tekinthető meg, a Benaki Múzeum, a Bizánci Múzeum, a Kükladikus Művészetek Múzeuma, az Akropolisz Múzeum, valamint az Athéni Planetárium.

Az Athéni Fesztivált minden évben június-július hónapokban rendezik meg az ókori márványszínházban, azonban ezen kívül is több színház, kertimozi, és multiplex gondoskodik arról, hogy az itt élők, és a turisták is megfelelő szórakozást, kikapcsolódási formát találjanak maguknak. A Megaron-ban egész évben rendeznek koncerteket, hiszen hangversenytermei óriásiak. A szórakozás fellegvárának nevezik a Pszirri kerületet, ahol rengeteg étterem és bár található, hiszen ide jön a legtöbb fiatal hogyha szórakozni szeretne. A Plaka terület az egész országban vonzó, a legnépszerűbb úticél azok számára, akik a tradicionális tavernákon szeretnének igazi görög muzsikát hallgatni.
A látványosságok között említhetjük még meg az Olimpiai Stadion Komplexumot, valamint a gyönyörű homokos tengerpartokat, és a tiszta tengert, amely minden turistát Athénba vonz. A város középpontjában a Likavitosz domb áll, mely közel 280 méter magas, majd tőle néhány kilométerre helyezkedik el a Parnita-hegy, mely tele van túraútvonalakkal. A környező szigetekre is érdemes ellátogatni: Szalamina, Aigina, Porosz, Hidra és Szpetsesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük