Kezdőlap » Esküvő » Asztaldíszítés – elegánsat, gyorsan, olcsón

Asztaldíszítés – elegánsat, gyorsan, olcsón

A terítékből az abrosz, a tányérok, az evőeszközök a drága és állandó tényezők, ezért érdemes a „maradékkal” játszani, hogy megismételhetetlen és különleges legyen az ebéd vagy a vacsora tálalása. A fehér abrosz, a fehér tányérok kiváló alapot nyújtanak, a virágdísz fehér-zöldje mellé érdemes kontrasztos színt választani, melyet kis felületeken, de ismétlődően jelenítünk meg, például türkizkék dekorgyémántokkal.

Asztalközépnek vásároljunk dombornyomott,jó minőségű szalvétákat két, egymást kiegészítő színben, különböző méretben. Csomagonként kb. 1500 forintba kerül, és kétszer 15-20 db áll így rendelkezésünkre. A tányérok mellé egyszerű, egyszínű szalvétát vegyünk, szintén két csomaggal, amelyek kiegészítik a drágábbakat színben, ezek mérete már lehet egyforma. Ezeket a szalvétákat keverve tegyük fel az asztalra véletlenszerűen rendezve a négy színt.

Az étteremben egyeztessünk a terítést konkrétan végző emberrel, hogy négy vagy hat személyenként tálalják-e az ételt, esetleg mindenki egy-egy adagot kap. Előbbi esetben a díszesebb szalvétát kinyitva és élére állítva jelöljük ki a tálak helyét, utóbbi esetben két-három terítékenként szintén nyissunk középre a dombornyomott szalvétákból, de erre tegyünk egy-egy mécsest, nagyobb virágfejet.

A megmaradt helyeket töltsük fel különböző, a színvilágba illő (és fontos, hogy ne mérgező!) szóróanyagokkal: dekor-homokból, fürdősóból, apró szemű kavicsból könnyed csuklómozdulatokkal alkossunk barokkos kanyarokat, S-alakokat. Pár száz forintért lehet kapni a különböző kreatív kellékeket kínáló boltokban és webáruházakban flittert, körömlakkba való csillámgyöngyöt, kontrasztos színű, műanyagból készült dekorációs ékköveket is, használjunk egy-egy csomagot a kevesebb-több elvét figyelembe véve.
A siker garantált – a pénztárca megkímélve!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük