Kezdőlap » Hotel » Arkansas, Amerika egyik tagállama

Arkansas, Amerika egyik tagállama

Az Egyesült Államok tagállamai közül a 25. Arkansas, amely a déli államok közé sorolható. Arkansas területe rendkívül sokszínű, ugyanis szinte minden típusú földfelszín megtalálható itt, kezdve a Mississippi folyót körülvevő síkságtól egészen a hegyvidékekig. A tagállam népessége körülbelül 3 millió fő, és a legnagyobb városa Little Rock, ahol körülbelül 610 ezren élnek. Tőle kisebb Fort Smith, és Fayetteville, valamint Springdale.

Arkansas területén nagyon sok víz által borított terület található, erre a legkézenfekvőbb példaként szolgál az állam négy tava, a Chicot tó, a Ctherine tó, a Conway tó, és a Hamilton tó, valamint folyói, az Arkansas folyó, a South-Forfchelafave folyó, a White folyó, és az Ouachita folyó, melyen a Columbia gát is megtalálható. A terület nemzeti parkokban is rendkívül gazdag, 6 védett természeti terület is található itt, például a Hot Springs National Park, és a Pea Ridge National Military Park.

Amerikába utazni nem olcsó, és többnyire csakis repülővel lehetséges, azonban hogyha úgy döntenénk, hogy Arkansas-t szeretnénk célba venni, akkor körülbelül 200 ezer forintot számoljunk a repülőjegy árára, oda-vissza. Természetesen a repülőtérről még autóval, vagy helyi közlekedéssel néhány óra lehet amíg eljutunk konkrét úti célunkhoz, így ennek megfelelően induljunk el, és készüljünk fel az utazásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük