Kezdőlap » Divat és szépség » Arcmasszázs a ráncok ellen

Arcmasszázs a ráncok ellen

A drága krémek, vagy sebészeti beavatkozások helyett a ráncok láthatóságát akár masszázzsal is csökkenthetjük. A gazdaságos, de hatásos módszert akár saját magunk is elvégezhetjük.

A mimikai ráncok a különböző arcizmok gyakori megfeszítése miatt alakulnak ki. Fiatalkorban a kis vonalak az arc kisimulása után eltűnnek. Idővel azonban a ráncok mélyülnek, és tartósan láthatóvá válnak. Egy speciális masszázs segítségével azonban meggátolhatjuk a mimikai ráncok idő előtti kialakulását.

A masszázs elve ugyanaz, mint az egyéb masszázstechnikáké: a célzott kézmozdulatok serkentik a vérkeringést, javítják az adott terület vérellátását, az izmok ellazulnak, és a bőr kisimul. Ez a módszer azonban csak akkor hatásos, ha nem végezzük túl gyakran – hetente egy masszázs bőven elég.

Kenjünk a bőrtípusunknak megfelelő krémet arcbőrünkre, és kezdhetjük is a masszázst. A homlokráncok eltüntetése úgy a leghatékonyabb, ha a középső ujjunkat vízszintesen a szemöldök fölé helyezzük, és a bőrt enyhén lefelé nyomjuk, miközben igyekszünk felhúzni a homlokunkat. Ismételjük meg néhány alkalommal a mozdulatot.

A két szemöldök közötti ránc kezelése is egyszerű: helyezzük az egyik ujjunkat az orr tövéhez, és erős nyomással húzzuk felfelé a bőrt a ránc vonalában.

Az áll ráncait is halványíthatjuk masszázzsal. Helyezzük a középső ujjainkat az áll középső részére, húzzuk szét a bőrt, majd engedjük vissza. Néhány alkalommal ismételjük meg az eljárást, úgy, hogy az ujjainkat néhány milliméterrel arrébb tesszük: ezáltal az egész állunkat átmasszírozzuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a praktikus ruhatár?

A praktikus öltözködésnek több oldalról is van értelme, pénztárcánkat kímélhetjük azzal, hogy nem ész nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük