Kezdőlap » Egészséges életmód » Arckrémek: valóban szükségünk van rájuk?

Arckrémek: valóban szükségünk van rájuk?

A különféle ápoló krémek sokat ígérnek: széppé teszik arcbőrünket, kisimítják a ráncokat. Elsősorban a nők adnak ki nagyobb összegeket ezekre a termékekre, remélve, hogy elérik a kívánt hatást. A férfiak is kezdenek felzárkózni, egyre több termék jelenik meg a piacon, ami kifejezetten nekik készül. Egy közelmúltban készült tanulmány szerint már az erősebb nem tagjai is átlagosan 24 percet töltenek naponta a fürdőszobában.
Azonban a dermatológusok szerint ezek a krémek, kezelések gyakran többet ígérnek, mint amennyit nyújtanak: valamikor egyáltalán nem is idézik elő a kívánt hatást, sőt, előfordulhat, hogy az egészséget is veszélyeztetik. A bőrgyógyászok általában azt tanácsolják a pácienseknek, csökkentsék a bőr-, és hajápoló termékek használatának gyakoriságát. Egy krém nappalra, egy krém éjszakára, egy speciális krém a szemkörnyékre, tisztító krémek, arcvíz, peeling – tényleg szüksége lenne rá a bőrünknek?
A szakértők szerint az emberek 85%-ának egyáltalán nem lenne szüksége testápolók és arckrémek használatára. Ritka, hogy a pattanások vagy ráncok kialakulása az elégtelen mértékű bőrápolásra vezethető vissza. Az ápoló krémek olyan összetevőket tartalmazhatnak, amik függővé teszik a bőrt, mert egyfajta filmréteget hoznak létre rajta. Ez valóban kellemes érzést okoz, azonban a bőr a folyamatos ellátás következtében elveszítheti a saját nedvesség-, és zsírtermelő képességét, így a krém használata nélkül szárazzá válik, feszül. A legjobb módszer, ha hat héten keresztül mindenféle bőrápoló termékről lemondunk: az első hetekben ugyan feszülhet a bőr, de körülbelül hat hét elteltével teljesen más lesz a szerkezete, ápolást már nem igényel. Akinek ennyi idő után sem jön helyre a bőre, egy könnyebb szerkezetű, alacsonyabb zsírtartalmú testápolóval segíthet rajta.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük