Kezdőlap » Divat és szépség » Ápolási tippek vékony szálú, hosszú, tartás nélküli hajra

Ápolási tippek vékony szálú, hosszú, tartás nélküli hajra

A haj struktúráján sajnos nem sokat lehet változtatni. Néhány ápolási tipp betartásával azonban a vékony szálú, hosszú, volumen nélküli hajból is kihozhatjuk a legjobbat.

A vékony szálú, hosszú haj hamar lelapul, ezáltal – mivel a hajszálak közelebb vannak a fejbőrhöz – gyorsabban zsírosodik, és elveszti az erejét. Az ápolási tippek közé tartozik tehát – habár elsőre ellentmondásosnak tűnhet – hogy gyakrabban ajánlott mosni, mint a normál struktúrájú hajat. A kímélő samponok, balzsamok segíthetnek abban, hogy ne száradjon ki a haj. Arra is figyelnünk kell azonban, hogy kerüljük a túlzásba vitt ápolást: ez ugyanis elnehezítheti hajunkat.

A vékony szálú haj mosásához minőségi, kímélő, volument adó sampont válasszunk. A speciális, fodrászkellékes szaküzletekben kapható készítmények kiváló megoldást jelentenek: tartást adnak a finom szálú hajnak, dúsabbnak láttatják optikailag, anélkül, hogy a túl nagy mennyiségű ápoló összetevővel zsírosítanák, vagy elnehezítenék. Igény szerint a volumennövelő samponokat hasonló jellegű balzsammal, és pakolással – lehetőleg ugyanabból a márkából – is kiegészíthetjük. Ha nem szeretnénk speciális sampont használni, válasszunk baba-, vagy kímélő sampont, és adagoljuk mértékkel.

Mielőtt megvásárolnánk, vessünk egy pillantást a volumennövelő hajhab, és a hajspray összetevőire. A szilikontartalmú termékek a száraz, volumen nélküli haj számára kifejezetten károsak. Fontos továbbá, hogy a hajhab ne tartalmazzon alkoholt. Ha hajszárítót használunk, alkalmazhatunk kímélőbb hővédő sprayt a haj védelmére. A körkefés szárítás szintén volumennövelő hatású.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük