Kezdőlap » Hotel » Apácatorna

Apácatorna

Veszprém megyében Kisberzseny és Tüskevár között fekszik ez a kis falu. Ebbe a térségbe azoknak érdemes eljönniük, aki szeretik a csöndes kis falukat, ahol csak néhány autó zavarja meg a halk madár csipogásokat, és a kutyaugatásokat.
A helyi emberek nagyon kedvesek és segítőkészek, azonban itt ne várjunk kiadó apartmanokat sem szállodákat, mivel csak az itt lakók szokták kiadni a vendégházaikat, esetleg a nyári konyháikat az ide érkezők számára. Ezért ha itt szeretnénk pár napot tölteni, keressünk fel egy helyi telefonszámot, és érdeklődjünk, hogy van e szállás jelenleg a faluban, és hogy milyen körülmények között.
A helyi látnivalók a környéken a Sümegi vár, a Somló tájvédelmi körzet, a Sárosfői halastavak és a Devecseri Széki erdő.

A település az 1300-as években Torna néven szerepelt, azonban 1500-ra elnéptelenedett, és csak 1908-ban alakult meg mint Apácatorna. A térségben nagyon sok Árpádkori leleteket találtak a régészek, ezért évente a régésztársaságok gyakran eljönnek ide két-három napos feltárásokat végezni.
Apácatorna leghíresebb épülete, és egyben látnivalója az Árpád-kori templomszentély.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük