Kezdőlap » Baba-mama » Anya-nő-szerető, hogyan egyeztessük össze őket?

Anya-nő-szerető, hogyan egyeztessük össze őket?

Hogyan lehet összeegyeztetni a három személyt? Lehet-e egyáltalán? Szükség van rá egyáltalán? Mostanra elég jól belejöttem a szerepek váltogatásába, attól függően, hogy éppen kire van szükség. Az elején persze nem megy könnyen, sok gyakorlás kell ahhoz, hogy gond nélkül menjen a váltás.

Mert hát ugye egyrészt Anya lesz az ember lánya, ami már önmagában is egy hatalmas sokk. Csak hogy a fizikai részénél maradjak a kérdésnek az emlőinket egy csecsemő táplálására használjuk, ami mélységes szeretettel és örömmel tölti el az embert, de igencsak nehéz átkattanni utána szerető üzemmódba, mikor végre elaludt a csöppségünk. Fura érzés, hogy a mellünk, amelyből fél órával azelőtt még a gyermekünk szoptattuk, hirtelen szexuális játékszerré válik. Aztán az esti fürdésnél belenézve a tükörbe a kevésbé szerencsések szembesülnek azzal, hogy nőiségük egyik legfontosabb bizonyítéka nem éppen úgy néz ki, mint „lánykorukban”.
Újabb kezelni való probléma, hogyan éljük meg nőiességünket, mikor az egyik elsődleges női nemi jellegünk jellegtelenné és lógóssá vált?! Sebaj, szerencsére szuper push-up-os melltartókat gyártanak már, anélkül meg csak Apa lát, akinek így is tetszünk.

Aztán a lelki dolgok, egyrészt mióta tudomásunkra jutott a mi kis csomagunk létezése, minden percünket átitatja egyfajta aggodalom, mert aggódni mindig van min. Eleget nőtt-e, mikor kezd már mozogni a pocakban, most miért nem mozog? Megszületett. Eleget eszik, miért nincs kaki, miért van ennyi kaki, miért nem forog még és sorolhatnám, azt hiszem minden Anyának ismerős… Eközben Apa dolgozni jár, munkahelyi gondok, a párkapcsolatot is megtépázza a fáradtság és a kettesben töltött percek drasztikus csökkenése. (aki mást mond, hazudik vagy szerencsés, mert a párja keveset dolgozik) És mindeközben próbáld meg magadban újra megtalálni a Nőt. A Nőt, aki elbújt a kötény has, a lógó mellek, a kakis pelenkák, a végtelen szoptatás-fejés körforgás, háztartásvezetés örvénylő forgatagában.

Nem könnyű feladat megtalálni az egyensúlyt és összeegyeztetni a szerepeket, de nem lehetetlen. Az aggódáshoz jobb hozzászokni, mert elmúlni nem fog soha, a párunkkal tölthető kevéske időt a lehető legjobban ki kell használni és meg kell békélni azzal, hogy az a nő, akit a tükörben látsz Te vagy. A házimunka megvár, ez egy nagyon fontos szabály, amit megtanultam az elmúlt egy évben, de az elszalasztott pillanatokat nem tudod pótolni. Tulajdonképpen szépen lassan belejön az emberlánya a dologba, mint kiskutya az ugatásba. És mikor összhangba kerül minden, rájövünk, hogy csuda jó dolog egyszerre Anyának, nőnek és szeretőnek lenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük