Kezdőlap » Egészséges életmód » Anti-cellulitisz diéta: nemcsak az evés, az ivás is fontos

Anti-cellulitisz diéta: nemcsak az evés, az ivás is fontos

Mi lehetne jobb megoldás a narancsbőr eltüntetésére, mint az anti-cellulitisz diéta? A cellulitisz a nők nagy részénél előforduló, kötőszöveti gyengeség miatt kialakuló esztétikai probléma. A kisebb, vagy látványosabb gödröcskék a felső comb, a fenék, vagy akár a has tájékán sok nő életét megkeserítik. A speciális anti-cellulitisz diétával nemcsak a kilók olvadnak le: amellett, hogy formába hozzuk a testünket, a kötőszövetet is feszesítjük a fogyókúrás módszer segítségével. Az egyszerű, de hatásos formula így hangzik: igyunk sok vizet. Mindegy, hány tanácsot szívlelünk meg a diétával kapcsolatban – a folyadékfogyasztás (elsősorban a víz) a narancsbőr elleni harc alfája, és omegája.

Miért ilyen fontos a megfelelő folyadékbevitel?
A víz erősíti a kötőszövetet. Aki sokat iszik, aktívan tartja az anyagcsere-folyamatokat, serkenti az emésztést, ezzel hatékonyabbá téve a méreg-, és a salakanyagok kiürítését a szervezetből. A rendszeres sport, és az egészséges táplálkozás egyaránt hiábavaló, ha a folyadékfogyasztásról megfeledkezünk.

A szép, sima bőrért, és a feszes kötőszövetért a bőrben található kollagén felelős. A kollagén a kötőszövet úgynevezett struktúraproteinje: segít megakadályozni, hogy a zsírsejtek a felszínre türemkedjenek, és narancsbőr alakuljon ki. A folyamathoz a szervezetünknek folyadékra van szüksége: a folyadék kipárnázza a kollagénrostokat, ezzel lehetővé téve a hatékony működésüket. A cellulitisz ezáltal kevésbé látható.

Víz, vagy édesítetlen tea – az anti-cellulitisz diéta alatt ezekre a folyadékokra hagyatkozzunk. 2-2,5 liter folyadékbevitel elengedhetetlen: sporttevékenység esetén, vagy a nyári, meleg napokon ennél többre lehet szükség. A gyümölcsleveket fogyasszuk mértékkel: nagy mennyiségű gyümölcscukrot tartalmaznak. Az ivás kellemes mellékhatása, hogy csökkenti az éhséget – ami kimondottan előnyt jelent egy diéta során.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészség szépít

A szépséghez részben a gyomrunkon keresztül vezet az út. Az egészséges táplálkozás jelentősen befolyásolja az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük