Kezdőlap » Nyaralás » Andalúzia egyik gyöngyszeme Mijas.

Andalúzia egyik gyöngyszeme Mijas.

Mijas egyik különlegessége abban rejlik, hogy több részből áll.
Egy része Mijas Costa a 12 km hosszú tengerparton fekszik. Amely Európa szerte híres tiszta homokos tengerpartjáról és a sok vízi sportolási (jet-sky, vízisí, wakeboard, szörf) lehetőségéről amely sok sportrajongót vonz. E

redetileg Andalúz tengerparti halászfalu volt melynek utóbbi időben a népessége elérte a 10.000 lakost. /Sok az ideköltöző brit állampolgár./ Az infrastruktúrája is sokat fejlődött a régi időkhöz képest. Épültek iskolák, egészségügyi központ, könyvtár, posta, kulturális központ, valamint számos kiváló bár és étterem és sok-sok üzlet. Új 21. századi településsé fejlődött a régi kis halászkikötő.

Szerdán és szombaton az „El barratillo” utcai piac vonzza a nézelődőket. Ilyenkor mindenféle portékát árulnak, lehet kapni friss gyümölcsöt és zöldséget. A helyi kézművesek által készített ruhákat, kerámiákat, ajándéktárgyakat és még sok egyéb dolgot. A forró nyári hónapokban szombat esténként a tengerparti sétány a La Cala helyszíne lesz a hagyományos zenének és flamenco táncnak .

A másik része Mijas Pueblo fent fekszik 430 méter magasan a domboldalon, gyönyörű kilátással a messze elterülő földközi tengerre. A településre feljutni a domboldalon kanyargó, keskeny úton lehet alig 20 perc alatt. Útközben felfelé, már messziről látni a hófehéren világító házakat. A kisváros fehérre meszelt házai között meredek kockaköves utcák futnak, ahol hangulatos kávézókban és vendéglőkben lehet megpihenni a tikkasztó melegben. Számtalan kicsi üzlet bújik meg a házakban ahol csupa helyi készítésű árút vásárolhat az idelátogató.

A településen található a világon egyedüli négyzet alakú és egyben legrégebbi bikaviadal-aréna a Ferias. Története még a móri időkbe nyúlik vissza, de most is rendeznek benne viadalokat. A városka központjában található a La Muralla-templom és a városháza melynek neve Casa Consistorial. Egy érdekes múzeumnak is otthont ad a település ahol, apró faragványok, miniatűr műtárgyak vannak közkincsé téve, melyeket csak nagyítóüvegeken átnézve lehet megtekinteni. „Carromato de Max” miniatúrák múzeuma.
A település központjából kitiltották a gépjármű közlekedést, hogy megvédjék tisztaságát és báját, de gondoltak az idelátogatókra és turista csalogató díszesen felszerszámozott csacsi-taxik parkolnak sorban utasaikat várva.

Mijast is megérintette a 21. század és körülötte modern villák nőttek ki a földből és sokan telepedtek le a környéken a kellemes klíma és a szép táj miatt. Azért a idegenforgalomra is gondoltak és számos szálloda és szálláshely kínálja szolgáltatásait.
Mijas harmadik része Las Lagunas amely már modern és főleg kereskedelmi terület néhány helyi ipari létesítménnyel.
Mijas, a golfozók páratlan paradicsoma is. Sok szép minőségi golfpálya van a környéken.
Aki ezt a dél spanyolországi vidéket választja pihenésként, érdemes ellátogatnia ebbe a pártalan andalúz kisvárosba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük