Kezdőlap » Hotel » Ancona

Ancona

Ancona az Adriai-tenger partján található, Olaszországban lévő település, amely Rómától 280, Bolognától pedig 200 kilométerre fekszik. Ez a város nem tekinthető nagy kiterjedésűnek, és gazdag történelmi múlttal rendelkezőnek, azonban itt is találunk 1-2 olyan látványosságot, amit érdemes megtekintenünk. Ezek nem mások, mint a Bizánci Székesegyház, a Santa Maria della Piazza templom, és a több mint 600 éves Szent Ferenc-templom.
Az előbbiekből adódóan érthető, hogy a város a turisztikából tartja fenn magát, és ennek főbb oka az, hogy teljes mértékben a tengerpart mellett fekszik. Ennek köszönhetően nagyon sokan járnak a nyári időszakban ide strandolni az Adriai-tengerhez, nemcsak Olaszországból, hanem Horvátországból, Görögországból, és a keleti régiókból is. A turisztikai fellendülésnek köszönhetően az elmúlt évtizedekben itt rengeteg olyan szállás nyílt, melyek minden árkategóriát képviselve minden utazónak a megfelelő körülményeket tudja biztosítani olyan áron, amilyenre az ide érkező vágyik.

A legnépszerűbb szállások a kisvárosban a Hotel Milano, az Nh Jolly Hotel, és a Sporting Hotel Ancona, ezekre a szálláshelyekre érkeznek a legtöbben a turisták közül. A középkategóriás hotelek között olyan neveket említhetünk meg, mint a Fortuna Hotel, és az Europa Hotel, ezek szintén népszerűek a turisták számára. Mivel ez nem egy luxusnyaralóhely, ezért itt mindenféle olyan olcsóbb szállást is megtalálunk, melyekben szinte fillérekért bérelhetünk szobát egy éjszakára. Ennek megfelelően például panziók, vendégházak, és kisebb apartmanok is várják azokat a vendégeket, akik számára nem a luxus a főbb választási szempont. Persze akik a szállás tekintetében is meg akarják adni a módját, azok sem maradnak hely nélkül, számukra ott van az elit helynek tartott Grand Passetto, és a modern Grand Hotel Palace is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük