Kezdőlap » Hotel » Amszterdam: egy más világ

Amszterdam: egy más világ

Amszterdamot az egész világon mindenki ismeri, mivel arról híres milyen más és szabad világ van ebben a városban minden téren. Sajnos sokan csak Európa drogközpontjának tekintik, azonban ez egyáltalán nem igaz. Vannak piros lámpás negyedek, ahol tényleg azt csinál az ember, amit csak akar, azonban nem mindenki azért utazik ide, hogy itt töltse a szabadidejének nagy részét.
A városban rengeteg emlékmű, múzeum és olyan épületegyüttes található, amik már több mint 500 vagy 600 évesek. Természetesen itt is jellemző a lagúnás kialakítás, mint Hollandia megannyi városában, ami egyúttal bármikor lehetőséget ad egy kis hajókázásra, Amszterdam szűk utcáin. A közlekedés másik formája itt jellemzően nem a gépkocsi vagy a tömegközlekedés, hanem a kerékpárral való munkába járás, mivel Amszterdam nagyon figyel arra, hogy védje a környezetet, így majdnem minden lakos ezt fajta életmódot választja. Másrészt pedig az előbb említett szűk utcákon nehezen lehet autókkal közlekedni, így a kerékpározás a lehető leggyorsabb közlekedési forma.

Az itt élő emberek megítélésnek nagyon sok változata van. Vannak, akik úgy gondolják az egész város romlott, és ami itt folyik nem méltó az Európai Unióhoz. Egy másik megítélés szerint pedig pont az a jó ebben a városban, hogy ilyen szabadság van az emberek számára. Annak, aki először utazik ide, biztosan valamelyik táborhoz hasonló véleménye lesz, ha meglátja a város éjszakai és nappali arculatát.

Amszterdamba közvetlenül repülővel is eltudunk jutni, nem is olyan drágán. A szállások terén rengetek lehetőségünk lesz, a kis apartmanoktól kezdődően a luxus szállodai szobákig. Itt csak a pénztárcánk szabhat határokat. A látnivalókat igen nehéz lenne felsorolni, mivel a városban rengeteg UNESCO-s világörökség található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük