Kezdőlap » Egészséges életmód » Amit sokan nem tudnak az ölelésről

Amit sokan nem tudnak az ölelésről

“Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szintentartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz”- mondta Virginia Satir egy amerika pszichológus

Sokan nem is tudnak arról, mennyire fontos dolog is napjainkban a feltétel nélküli szeretet, amit egy odaadó szeretteljes öleléssel a másikkal tudathatunk. Az ember-ember közötti kapcsolatok segíthetik a fájdalom feldolgozását és olyan gyógyító erővel bír, mint talán semmi más. Segít félelmünket legyőzni, levetkőzni gátlásainkat, érzékeltetni a szerelmet, szeretetet, és biztonságérzetet ad.

Az ölelés a kommunikációnak egy olyan formája, melyet nem lehet szavakba önteni. Ha megölelünk valakit, általában sosem marad viszonzatlanul, ez benne a legjobb.
Mikor átölelünk valakit, összekapcsolódunk vele, az aurájával, és mindkét fél azt adja át a másiknak és azt is kapja, amire az adott helyzetben a legnagyobb szüksége van.

A legtöbb ember fél “csak úgy” odamenni valakihez és ok nélkül megölelni. Pedig nem kell. Mielőtt megtennénk a kezdeményező lépést, a szemébe nézve látjuk az elfogadást vagy tartózkodást. Ha mégis viszonzatlan marad, az illetőben megindul egy jóleső érzés, hogy valaki közeledett felé és próbált segíteni, de Ő még akkor nem állt készen a változásra.
Tudat alatt mégis elindul benne valami, ami által a helyes, jó útra kerülhet.

Ne szégyelljünk átölelni senkit sem, legyünk bárhol is. Csak a belső útmutatónkra kell figyelnünk, ő tudja hogy meg kell-e tennünk vagy sem. Ezzel nem csak a másiknak, hanem magunkat is jót teszünk, hiszen átjár minket a szeretet ereje, és a tiszta szándékok vezérlése.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

B12-vitamin: segítség az anyagcsere számára

A B12-vitamin (kobalamin) egy koenzim. A vitamin többek között a folsavval együtt a csontvelőben képződő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük