Kezdőlap » Divat és szépség » Amit a pórusokról tudni kell

Amit a pórusokról tudni kell

Csupán az arcbőrünkön 300 000 található belőlük – a legjobb azonban az lenne, ha egyáltalán nem látnánk őket. Hogyan tehetjük kisebbé, sőt, szinte láthatatlanná a megnagyobbodott pórusokat?

Azt is mondhatnánk: a pórusok az új ráncok. Ha az arcbőr ápolása kerül szóba, mindenki róluk beszél, és legszívesebben eltüntetné őket. Az USA-ban terjedő új anti-aging divathullám a pórusok összehúzására összpontosul. A megnövekedett pórusoktól való félelemnek már nevet is adtak: porexia. Egy aktuális tanulmány szerint a megkérdezett 2000 nő egyharmada jobban aggódik a pórusok mérete, mint a ráncok kialakulása miatt. A pórusok azonban az anyagcsere-folyamatok szempontjából rendkívül fontosan. A többé-kevésbé apró nyílások transzportálják a bőrfelszínre a mirigyek által termelt izzadtságot, és faggyút. A pórusok segítségével tudjuk a bőrt az úgynevezett lipidek (testazonos zsírok) által megfelelő hőmérsékleten tartani. Kicsi, és szinte láthatatlan – a legtöbben így képzelnénk el a pórusokat. A valóság gyakran másképp néz ki, azonban van rá lehetőség, hogy a megnagyobbodott pórusokat rövid-, vagy hosszútávon összehúzzuk.

Hogyan csökkentheti a kozmetika a pórusok méretét?
A legújabb szépségipari termékek két különböző módon hatnak. Egy részük optikailag kisebbnek láttatja a pórusokat, míg más krémek hosszú távon csökkentik a méretüket. Az instant hatású készítmények kovasavat tartalmaznak, ami mattítja a bőrt, és egy vékony szilikonréteget képez a felszínen, melynek hatására a kitágult pórusok kevésbé láthatóak. Intenzívebbek, és hosszabb távon hatnak a gyümölcssavakat, szalicilsavat, tejsavat, illetve A-vitamint tartalmazó krémek, vagy szérumok. Ezek a termékek feszesítik a bőrfelszínt, és összehúzzák a pórusokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük