Kezdőlap » Betegségek » Amit a méhallergiáról tudni kell!

Amit a méhallergiáról tudni kell!

Sokan nem is tudják milyen veszélyes lehet a méh és darázscsípés. Sokszor halljuk, hogy a betegnek méhallergiája vagy darázsallergiája van. Ez azonban félrevezető a laikus ember számára. A lokális, helyi reakciók csak jelzik a csípést, de ez teljesen normális, ez még nem allergia. A súlyosabb esetnél amikor anafilaxias sokkot, vagy gége oedemat kap az ember akkor beszélünk allergiáról.

Ekkor a keringés összeomolhat és életveszélyes körülmény alakul ki. Ebben az esetben azonnal mentőt kell hívni. A mentő a helyszínen ellátja a beteget és azonnal intenzív háttérrel bíró egészségügyi intézménybe szállítja, ahol a közvetlen életveszély elmúltával kivizsgálják.

Prick tesztet végeznek háromféle hígításban, s ennek a pozitivitásnak a függvénye, hogy hyposzenzitáló kezelést javasolnak e a páciensnek, ahol klinikai körülmények között szoktatják hozzá fokozatos dózissal emelkedő injekciókkal a méreghez, természetesen ezt is állandó orvosi felügyelet mellett 1 hét bentfekvéssel, majd azonos idő intervallumú ambuláns kezelésekkel.

A kivizsgált és bizonyított méh- vagy darázsvenom allergiás Anapen receptet kap, melyet rögtön érdemes kiváltani és mindig magunknál kell hordani. Az önadagoló injekció azt a célt szolgálja, hogy a túlérzékenységi reakcióban szenvedő beteg azonnal be tudja magának adni az adrenalin szérumot izomba a csípés után és ezzel párhuzamosan vagy rögtön utána mentőt kell hívni.

A nagy dózisú tonogén hatóanyag megvéd a tragédiától, de orvosi segítség ekkor is kell. Ilyen esetben is mint bármely allergiánál a személyes okmányban fel kell tüntetni, hogy milyen allergiában szenved a beteg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Köhögés amit nem kell elviselnünk

A köhögés lényege görcsszerű , lökésszerű kilélegzésben áll, amelyet mély belélegzés előzött meg. Ennek okai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük