Kezdőlap » Film » Amerikai pszichó (2000)

Amerikai pszichó (2000)

A film Bret Easton Ellis által írt regény alapján készült, amit, műfaj szerint, mindenhová besoroltak már politikai thrillertől kezdve szatirikus drámán keresztül egészen vígjátékig. Maga a sztori annyira abszurd és döbbenetes, hogy nem igazán tudsz nevetni az egyébként igenis vicces jeleneteken, úgyhogy ajánlatos kétszer megnézni.

Patrick Bateman ( Christian Bale ) egy manhatteni üzletember, illetve őrült sorozatgyilkos. Az ő ténykedéseiről szól a film, bemutatja, ahogyan a valóságtól elszakadva a végén már ő maga sem tudja, hogy mi az igaz és mi nem. Prostituáltakat vesz videóra majd gyilkol meg, kokainozik éttermek nyilvános wc-jében, vagy láncfűrésszel próbálja legyilkolni aktuális áldozatát. Christian Bale egyszerűen zseniális színész, nem tud hibázni és vele sem tudnak hibázni a rendezők,hiszen a film legjobb és legviccesebb jelenetei improvizációk a részéről.

Az egyik ilyen jelenet például az, amikor ugrókötelezés közben iskoláslányként kezd szökdelni, vagy amikor esőkabátban táncol, mielőtt egy baltával feldarabolja kollégáját. Mindkét esetben úgy meglepte ezzel a rendezőt, hogy az összecsuklott a nevetéstől, és természetesen mindkét jelenet benne maradt a filmben. Ráadásul a színész eredetileg angol, de olyan tökéletes amerikai akcentusa van, hogy még a filmen dolgozó munkások sem tudták ezt egészen addig, amíg be nem fejeződött a forgatás, és a záróbulin meg nem szólalt angol akcentussal. Szerepel még a filmben Reese Witherspoon, Chloe Sevigny, Jared Leto, illetve Jutin Theroux is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük