Kezdőlap » Növények » Amarillisz gondozása – De hogyan?

Amarillisz gondozása – De hogyan?

Ha kertészkedünk, akkor a legelső, hogy megfelelő helyet keresünk a növényünknek, esetünkben az Amarillisz számára. Ennek a növénynek ragyogó virágai vannak, ami elég bőséges, és ezért helyigényes is. De nagyon hálás növény is egyben, és egyszerű gondozást igényel. Nincs szüksége semmilyen speciális hűtő vagy légkondicionált helyre.

A piros és a skarlátvörös a legnépszerűbb színek, de emellett a virágok lehetnek rózsaszín, fehér, sárgabarack valamint rózsa.

Képes a tél közepén is virágozni. És ez által rendkívülien fel tudják díszíteni a lakást.
Megvásárolható hagymásan. Miután elültettük, meg persze utána is védeni kell a közvetlen napsugárzástól, mert az károsan hat rá, lerövidíti a virágok életét. De ha védjük a közvetlen napsugárzástól, az rendkívül meghosszabbíthatja a virágok életét.

Kiválasztani a legmegfelelőbb hagymát sem egy könnyű mutatvány. Nem szabad sérültnek lennie, ez alapfeltétel. Legyen szilárd, száraz, és ne mutassa semmi jelét penészesedésnek vagy rothadásnak esetleg.

Majd egy nagy tartályt kell kiválasztani, amibe belefér a növény, és a gyökér kényelmesen, nyugodtan fejlődhet is benne. És nem utolsó sorban, rendelkezzen megfelelő vízelvezetéssel.

Nem nagyon van elterjedve még az otthoni amarillisz nevelése. De ha erre szánjuk el magunkat, akkor megfelelő öntözéssel, és jó higiéniával megakadályozzuk a betegségek kialakulását és a rovarok elterjedését. És megfelelő gondozással, odafigyeléssel egy vidáman fejlődő csodaszép növényünk fog növekedni és virágozni évről-évre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük