Kezdőlap » Betegségek » Alvászavar

Alvászavar

Az alvászavarral vagy más néven inszomniával , az emberek harminc százaléka találkozott már élete során . Egy átlag embernek hat – kilenc órányi alvásra van szüksége . Akár a túl sok vagy a túl kevés alvás is tönkreteheti a napunkat , hiszen sokkal fáradtabbnak érezhetjük magunkat . Ha viszont ezt tapasztaljuk , akkor sajnos nehezebben tudunk koncentrálni , romlik a teljesítményünk, de akár még depresszióhoz is vezethet.

Akkor szenvedünk inszomniába , ha szervezetünk kívánja az alvást , de mégsem tudunk elaludni , bármennyire is szeretnénk . Több ok is felelős lehet a betegségért , ilyen ok például a mentális betegség , az életmódbeli tényezők , vagy akár a belgyógyászati betegségek . Az első amit tehetünk, ha tapasztaljuk az álmatlanság jeleit illetve a tüneteit , hogy orvoshoz fordulunk .

Ők kitudják vizsgálni , akár a kiváltó okot is , és szaktudásukkal hasznos tanáccsal láthatnak el bennünket , amit később alkalmazni tudunk . Így is elősegítve a mihamarabbi békés alvást . A tapasztalatok azt igazolják, hogy altató alkalmazásával a betegség gyógyulása javítható , viszont figyeljünk oda arra , hogy ne legyen az altató szedése rendszeres , hiszen azzal akár még árthatunk is magunknak , illetve csak súlyosbítja az alvászavart . Viszont a végleges gyógyulást , akkor tudjuk elérni , ha a kiváltó okot megtaláljuk és azt kezeljük . Fontos , hogy az életmód váltás is bekövetkezzen , például vezessük be a rendszeres azonos időben való felkelést illetve a lefekvést .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük