Kezdőlap » Divat és szépség » Aludj a szépségedért

Aludj a szépségedért

A bőr szépségéért minden bizonnyal szinte mindneki próbált már tenni, akár kenceficékkel, akár természetes módszerekkel, helyes életmóddal. Ami teljesen magától értetődik, mégis keveset hallani róla, de mindennek alapja, az a megfelelő alvás.

Talán túl egyszerűnek tűnhet a megoldás, mégis sokkal több igazság van benne, mint gondolnánk. A megfelelő alvással biztosítjuk szervezetünk számára a pihenést, mely a bőrünk számára biztosítja a regenerálódást. Ki ne ismerné azt az állapotot, mikor sokat dolgozunk, bulizunk vagy csak szimplán fárasztó időszakon vagyunk túl és a bőrünk megsínyli ezt az állapotot. A bőr kiszáradása, kipattogása, elszíneződés, a szemek alatti karikák nem csak a nem megfelelő életmód következményei, de az alváshiányéi is.

De akkor felmerülhet a kérdés, hogy mégis milyen az a megfelelő alvás? Nos, először kezdjük az alvásmennyiséggel. Ha tehetjük, feküdjünk le minden este maximum 11 órakor és próbáljunk meg legalább 7 órát aludni. Ha ezt betartjuk, 1 hónap után már jelentős változást tapasztalhatunk, ami az energia növekedésében, kiegyensúlyozottságban, jobb koncentrációban nyilvánulhat meg.

Amit fontos megemlíteni az alvásmennyiség mellett, az nem más, mint az alvás minősége. Hiszen ki ne érezte volna úgy akár 10 órás alvás után is, hogy fáradt, levert, nincs elég energiája. Mindenképpen olyan ágyban aludjunk, ami méreteiben nem okoz kényelmetlenséget, nem túl puha, de nem is túl kemény matraccal rendelkezik. Lefekvés előtt próbáljunk meg szellőztetni a szobában, illetve alvás előtt már ne együnk túl sokat.

Ha valaki betartja ezeket a tanácsokat, rövid időn belül hatalmas változásokat tapasztalhat nem csak bőrén, de egészségén is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük