Kezdőlap » Fitnesz » Állóképességi edzés: végezhető reggel, üres gyomorral?

Állóképességi edzés: végezhető reggel, üres gyomorral?

Vannak, akik már a reggeli órákban, munkaidő előtt futni mennek – és délután, miután végeztek a munkával, az edzőterembe vezet az útjuk, ahol súlyzós edzést végeznek. Irigylésre méltó hozzáállás, azonban a sportorvosok szerint ez a sorrend nem a legmegfelelőbb.

Aki az izmait szeretné építeni, természetesen bármelyik napszakban megteheti. Azonban az, aki a kora reggeli órákban végzi az erősítő edzést, jóval többet tesz az izomfejlődés érdekében. A reggeli súlyzós edzés serkenti a vérkeringést, éberré tesz, és a szó szoros értelmében megerősödve kezdjük a napot.

A lelkes sportolók számára a kora reggeli futás üres gyomorral megfelelő indítása a napnak. A sportorvosok azonban nem ajánlják ezt a módszert. A teljesítőképesség jóval alacsonyabb: a szervezetünk a hajnali órákban még az anyagcsere éjszakai szakaszában tart, és ez mindaddig érvényes, amíg a vérben található cukrot fel nem használja. Amint ez megtörténik, a teljesítmény romlik, és a szervezetünk – energiaforrás híján – izmainkat kezdi el bontani. Aki tehát reggel, éhgyomorra végez állóképességi edzést, a teljesítménycsökkenés fenyegeti. Sok esetben már edzés közben is rosszullét, erőtlenség lép fel: a tréninget meg kell szakítani, így az edzés tulajdonképpeni célját se érjük el. Aki mindenképpen reggel szeretne futni, fontos, hogy legalább egy banánt, vagy például egy müzliszeletet elfogyasszon előtte: a könnyen emészthető szénhidrátforrások biztosítják az energiát a mozgáshoz, és megakadályozzák az izombontási folyamatokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük