Kezdőlap » Betegségek » Alkoholmérgezés

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények túladagolása mellett. Legtöbbször az alkoholmérgezéses páciens életkörülményei váltják ki ezt az állapotot. Mérgezést okozhatja túlzott mértékű és mennyiségű alkoholfogyasztás, de előidézheti alkoholra érzékeny szervezetű személy szervezete is. Tehát nem mondható ki teljesen az, hogy alkoholmérgezést csak a már idült alkoholisták szenvedhetnek el.

Alkoholra érzékeny szervezetük embereknél hiányzik az az enzim amely az alkohol lebontásáért felelős, így kisebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után a szervezet olyan állapotba kerül, mintha nagyobb mennyiségű alkohol jutott volna a szervezetbe. A tünetek, erős izzadás , zavart viselkedés vagy beszédzavar, eszméletvesztés. Mindenképpen orvosi beavatkozást igényel.

Megkülönböztetünk 1-4 fokú alkoholmérgezést annak függvényében, hogy a beteg milyen tüneteket produkál. Az elsődleges feladat, ha ilyen tüneteket észlelünk, azonnal tiszta levegő illetve amennyiben nem áll fent eszméletvesztés friss víz vagy ásványvíz ivása ezzel is meggyorsítva a méreganyagok távozását. Sokat segíthet a beteg hánytatása is.

Ha nem tudjuk elkerülni egy buli alkalmával az alkoholfogyasztást úgy igyekezzünk közben minél több ásványvizet elfogyasztani. Ezzel nem csak az alkoholmérgezést előzhetjük meg hanem csökkenthetjük a másnaposság tüneteit is. A másik fontos szabály sose keverjük a különböző italokat. Pezsgő fogyasztásakor igyekezzünk a lehető legkevesebbet fogyasztani belőle, előtte illetve utána pedig ne fogyasszunk tömény alkoholt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük