Kezdőlap » Hotel » Alaszka a 49. tagállam

Alaszka a 49. tagállam

Az Amerikai Egyesült Államok 49. tagállama Alaszka, amely a lakossága alapján a harmadik legkisebb állam, míg a területe alapján a legnagyobb. A neve is ezt a területi nagyságot jelképezi, hiszen az alyeska annyit tesz, hogy „nagy föld”. Hogyha Alaszkát szeretnénk felfedezni, mindenképp repülővel kell Budapestről indulnunk. Nem mindig indul hazánkból járat Alaszkába, ezért előfordulhat, hogy Bécsből kell majd indulnunk, és még így is egy különleges utazás során jutunk majd el a célállomásunkhoz, hiszen több helyen is át kell szállni. Olcsó útra semmiképp ne számítsunk, legalább érdemes 300 ezer forintot a repülőjegybe kalkulálni.
Alaszkában nagyon sok látnivaló van, és biztosak lehetünk benne hogyha ide jövünk, akkor számos kalandban lesz majd részünk. Megannyi programot is szoktak az egyes városok szervezni, ezek után érdemes az utazási irodákban érdeklődni. Alaszka állam főbb települései közül a legnagyobbak Anchorage, College, Fairbanks, Juneau, Ketchikan és Sitka, természetesen a legnagyobb Anchorage, így a repülőtér is itt található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük