Kezdőlap » Hotel » Alabama állam

Alabama állam

Alabama az Amerikai Egyesült Államokban található, az ország déli államai közé tartozik, csakúgy mint a vele szomszédos Tennessee, Georgia, Mississippi, és Florida. Az állam déli oldalról csak a Mexikói-öböllel határos. Alabama a 30. legnagyobb, és a 23. legnépesebb államnak számít az USA-ban.
Alabama fejlődése is, csakúgy mint számos más államé, a II. világháborút követően kezdődött el nagymértékben, ekkoriban fellendült a mezőgazdaság mellett a nehézipar, az ásványok kitermelése, és az oktatás is. Napjainkban már azt is mondhatjuk, hogy Alabama jelentős központja az autógyártásnak, az űrprogramnak, az acélgyártásnak, és a bányászatnak is.

Alabama állam fővárosaként, és egyben legnagyobb településként is Montgomery városát szokták emlegetni, tőle kisebb Birmingham, és Huntsville, viszont a legöregebb város az államban Mobile. Az államon összesen négy folyó halad át, ezek sorrendben a Mobile-folyó, az Alabama-folyó, a Black Warrior-folyó, valamint a Tombigbee-folyó. Alabama államban természetesen keletkezett tavak nem igazán vannak, azonban több olyan duzzasztó is található itt, melyeket gátak hoztak létre. Ezek a Bankhead-, a Pickwich Landing-, a Wilson-, és a West Point duzzasztó.

A déli államban összesen 4 nemzeti park található, a Conecuh National Forest, a Talladega National Forest, a Tuskegee National Forest, és végül a William B. Bankhead National Forest elnevezésű parkok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük