Kezdőlap » Betegségek » Agyrázkódás

Agyrázkódás

Az agyrázkódás , akkor jelenik meg , ha a koponyát erős ütés éri . Ilyen esetben megjelenhet az eszméletvesztés is .
Jellemző tünetei közé sorolhatjuk a szédülést , a hányingert , a hányást illetve a fáradékonyságot . Sajnos jellemző , hogy a szenvedő alany a tájékozódási képességét elveszti . Az agy vizenyőssé válhat , ami kiváltója lehet a fent leírtaknak .

Amennyiben a tünetekből megállapítjuk , hogy agyrázkódásban szenvedünk , akkor az első amit tehetünk, hogy orvoshoz fordulunk .

Ők a szaktudásukkal megerősíthetnek bennünket és a megfelelő kezelésben részesíthetnek . A legtöbb esetben a gyógyuláshoz fontos , hogy a beteg sokat pihenjen, és sokat aludjon . Ha sokat pihenünk , akkor pár nap alatt ezek a kellemetlen tünetek eltűnnek . Viszont sajnos a fejfájással még egy ideig küzdenünk kell . Ez az a gond , aminek akár több hét is kell , hogy elmúljon és hogy tünetmentesekké váljunk .

Amennyiben a tünetek nem javulnak , hanem inkább rosszabbodnak , akkor előfordulhat hogy a központi idegrendszer sérült , ilyen esetben azonnal keressük fel az orvosunkat .

Tapasztalatok azt igazolják, hogy amennyiben a fenti tünetekkel keressük fel az orvost , akkor számítanunk kell rá , hogy minimum 48 órára megfigyelés alatt tartanak . Ez mindenféleképp fontos , hiszen így sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat és a komplikációk is elkerülhetőek vagy azonnal helyben kezelhetőek .
Ilyen esetben sokkal nagyobb esélyünk van a mihamarabbi gyógyulásra .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Céltudatos cselekvéssel a rák ellen

A stresszes életmód fokozza a rákos megbetegedést. A stressz a szervezetünket savas közeggé alakítja, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük