Kezdőlap » Betegségek » Agyhártyagyulladás

Agyhártyagyulladás

Az agyhártyagyulladás az egyik legborzasztóbb betegség , ami elsősorban az idegrendszert támadja meg . A lágy agyburok gyulladásával jár .

Elég gyors lefolyású betegség ez , mivel akár pár óra alatt rosszabbá válhat a beteg állapota , akár eszméletét is vesztheti .

Szomorú , de ez a fajta nyavalya , bármilyen korú embert megtámadhat , de a legjobban veszélyeztetettek a csecsemők illetve a fiatalkorúak , hiszen az immunrendszerük még fejlődésben van . Így könnyeben fertőződhetnek meg .

Sajnos korábban ez a betegség fajta gyógyíthatatlan volt, de rájöttek a szakértők , hogy antibiotikummal kezelhető illetve gyógyítható .
Viszont nem szabad eltitkolni , hogy a kór , akár halálos kimenetelű is lehet , de ez ritkább esetekben fordulhat elő .
A betegség tünetei közé soroljuk a fejfájást , hányingert , lázat , izomfájdalmat , és akár a fényérzékenységet is .

Ha a fent említett tüneteket észrevesszük , azonnal forduljunk szakorvoshoz . Elengedhetetlen a kór időbeni kezeléséhez , hogy minél hamarabb ismerjük fel a bajt és menjünk orvoshoz .

Ahogy korábban említettük , a betegség antibiotikummal kezelhető , de ez is csak akkor hatásos , ha a betegséget kezdeti stádiumban ismerjük fel .
Magyarországon szerencsére alacsony ennek a betegségnek a száma , de érdemes odafigyelni a jelekre , hiszen , akár szörnyű kimenetele is lehet a betegségnek .

Amennyiben kezeltük a betegséget és szerencsések vagyunk nem lesz mellékhatása , viszont van rá példa , hogy halláskárosodás , mozgászavarok jelennek meg .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük