Kezdőlap » Betegségek » Agyérkatasztrófák

Agyérkatasztrófák

Agyérkatasztrófák, sajnos vezető helyen szerepelnek a civilizált világunkban! Ide sorolható, az agyvérzés, agyembólia, agyinfarktus, és a stroke.
Agyvérzés magas vérnyomástól jöhet létre. Agyembólia vérrög képződik a vérben és az feljut az agyba és ott eldugaszolja az eret, Az agyinfarktus szintén ilyen. Sajnos ezek szinte mindig bénulással járnak, és esetleges értelmi zavarral.
A stroke oxigén hiány az agynál, minél tovább áll fent, annál súlyosabb szövődményei lesznek. Ezért érdemes figyelni szeretteinket , és ha a következő tűnteket észleljük azonnal hívjunk mentőt, mert minél előbb kerül kórházba, annál inkább van esélye a károsodás mentes gyógyulásra.

A stroke tünetei: az arc vagy a kar hirtelen zsibbadása, az akaratlagos mozgás lélassulása, beszéd zavar, szédülés, egyensúlyvesztés, hirtelen beálló fejfájás.
Ha ezeknek a tüneteknek két három változata együtt jelentkezik szerettünknél, kérjük meg, emelje fel a karját, és mondja meg a nevét, ha ezt nem tudja megtenni, azonnal hívjunk mentőt, ne ügyeletet, mert csak abban az esetben tud meggyógyulni károsodás nélkül,mielőbb oxigénhez juttatják a beteget agyát megfelelő kezeléssel.

A stroke-ra sokszor mondják idegrendszeri betegség, ezért nagyon fontos, amikor felfedezzük szerettünknél a tüneteket, teremtsünk nyugalmat körülötte addig míg kiér a mentő. A gyógyulásban, és abban, hogy ez ne következhessen ismét be, számot tevő a beteg nyugalma, környezete nyugalma! Tehát, fontos, azonnal lépjünk ha a tüneteket észleljük szerettünkön és ne tétovázzunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A torokfájás mit is jelent pontosan

Amennyiben tapasztaljuk azt az égető illetve kaparó érzést a torkunkban, amiért nemcsak, hogy nehezebb a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük