Kezdőlap » Jog » Adómentes juttatások a kafetéria rendszerben

Adómentes juttatások a kafetéria rendszerben

A kafetériai juttatások között adómentes juttatások is jelentkezhetnek.

A munkáltatói juttatásoknak a terhelése 2014-ben nem változott az előző évhez képest, azaz, ez nem pontos, mert azt kéne mondani, hogy minden juttatás, ami a minimálbér összegében meghatározott, ami 100 100 Ft bármennyi is a fizetése. Minden a 100 100 forint függvényében változást hozott, különösen a 71-es paragrafus alá tartozó elemeknél. Egy valami nem változott a 71-es paragrafusnál, az 500 000 forint. Ha a juttatás átlépi a több milliós keretet, akkor a juttatás átkerül a 27%os elemek közé. Jellegzetes juttatások vannak itt és érdemes megjegyezni, hogy ezt napra párosítva kell érteni.

Tételezzük fel, hogy valakit munkába állítunk egyetemi tanulmányai elvégzése után, akkor a 71 paragrafus alatt nem adhatunk neki annyi juttatást, mint annak , aki bankba január elsejétől munkaviszonyban állt, hanem nap arányosan kevesebbet. Nem változtak a besorolások a 70-es paragrafusnál, hivatali,üzleti utazáshoz kapcsolódó étel és ital fogyasztás. Amelyet ha megtérített a munkáltató, akkor a 20%-os hányad után fizetnie kell adót.

Ide tartoznak az adóköteles biztosítások is, hiszen ezeket nem csak kívülállók köthetik meg pénzintézettel, hanem a biztosító, a hitelintézet a saját dolgozóinak is köthet olyan biztosítást, ami megtakarításról szól. És ha megtakarítási elem van, akkor abban a pillanatban ezek már adóköteles biztosítások. Ide tartozik az adóköteles reprezentáció. Nem kell válogatni, hogy üzleti partnerek és saját dolgozók vannak itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A büntetőjogi pártfogó felügyelet

A hatályos büntető anyagi- és eljárásjogi jogszabályok bizonyos esetekben fakultatív módon lehetővé teszik, más esetekben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük