Kezdőlap » Adózás » Adókedvezmény

Adókedvezmény

Érdemes odafigyelni az adókedvezményeket illető változásokra, hiszen sokan nem is tudják, hogy bizony jogosultak lennének az adókedvezményre, így több pénzt tudnának megtakarítani nemcsak havi szinten.

Természetesen, eme kedvezményre csak a jövedelemmel rendelkezők számíthatnak, mivel a megvalósított jövedelemre elszámolt adó csökkenthető az adókedvezmény igénybevételével.
Amennyiben valaki nem rendelkezik jövedelemmel vagy olyan jövedelemmel rendelkezik, amely már valamilyen okból adómentes, azok a személyek nem vehetik igénybe az adókedvezményt. Viszont számos esetben igényelhető.

Abban az esetben, ha valaki fogyatékossággal él vagy krónikus betegségben szenved, mindenképpen kérje ki házi orvasa tanácsát, hiszen létezik a kormány által meghatározott lista, melyben a betegségeket kódok szerint meghatározták, így a házi orvosok könnyűszerrel megállapíthatják, hogy az illető diagnosztizált betegsége rajta van-e ezen a listán, amennyiben igen, igénybe veheti az adókedvezményt, melyet orvosi igazolás mellet egy mellékelt kitöltött űrlappal együtt igényelhető.

Nemcsak az értelmi, látás-, hallás- és mozgássérültek illetve a különféle betegséggel küzdők takaríthatnak meg jelentős összeget eme kedvezménnyel, de érdemes a nyugdíjas évekre is gondolni, és már mi magunk is félre tudunk tenni egy kevés pénzt önkéntes nyugdíjpénztár formájában. Hiszen a befizetett összeg húsz százalékát adómentesség miatt jóváírnak, legfeljebb 100 000 forintot, ám akik 2020-ig betöltik az öregségi nyugdíjkorhatárt, azoknak kicsivel több, azaz 130 000 forint jár vissza adójóváírásként, tehát nagyon megéri előre takarékoskodni és az állami nyugdíj mellett lesz egy biztos magánnyugdíjunk is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegség után is jár adókedvezmény!

Ma már egyre többen tudnak róla, hogy hosszabb, vagy tartós betegség után is igénybe vehető …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük