Kezdőlap » Adózás » Adókedvezmény betegségek esetén

Adókedvezmény betegségek esetén

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy nemcsak a súlyosan fogyatékos személyek igényelhetik az adókedvezményt. Tudni kell, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény kimondja, hogy a személyi jövedelemre elszámolt adó csökkenthető számos esetben, akár egy egyszerűnek mondható betegség esetén is, mint például a cukorbetegség.
Fontos kiemelni, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik jövedelemmel vagy a jövedelme adómenetességet élvez bármilyen okból, esetleg nyugdíjasról van szó, az a személy értelemszerűen nem veheti igénybe az adókedvezményt.
Amennyiben valaki fogyatékossággal él vagy valamilyen krónikus betegségben szenved, mindenképpen érdemes utána nézni, hogy jogosult-e az adókedvezményre, természetesen azzal a feltétellel, hogy jövedelmet valósít meg.
A probléma lehet, hogy első látásra bonyolultnak tűnik, azonban valójában könnyen megoldást tudunk találni, ha bevonjuk háziorvosunkat is, aki tud segíteni ebben, hiszen létezik a kormány által meghatározott lista, melyen fel van tüntetve az összes betegség kódokkal jelölve, melyek alapján megillet bennünket az adókedvezmény.
Valószínű többen hallottak már, hogy eme kedvezményt a fogyatékosok, például az értelmi, látás-, hallás- és mozgássérültek igényelhetik, de ez mellett a daganatos megbetegedésben szenvedők, az emésztőszervi és anyagcsere-betegségekkel küzdők is jogosultak rá. Mind e mellet igényelhetik azok is, akik pszichés zavarban szenvednek, vagy szív-érrendszeri gondokkal küzdenek. Sajnos ma már népbetegségnek számító cukorbetegség is fenn van a kedvezményre feljogosító kormány által összeállított listán, ami igencsak nagy anyagi segítséget jelenthet a cukorbetegségben szenvedőknek. Az orvos által diagnosztizált kettestípusú cukorbetegség már feljogosít az adókedvezmény igénybevételéhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegség után is jár adókedvezmény!

Ma már egyre többen tudnak róla, hogy hosszabb, vagy tartós betegség után is igénybe vehető …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük