Kezdőlap » Egészséges életmód » Adjuk meg a módját a kerékpározásnak!

Adjuk meg a módját a kerékpározásnak!

Aki szereti az aktív életet, és az ezzel járó kellemes közérzetet, jó egészséget, az biztosan szeret kerékpározni is. Nem mindegy azonban, hogy ezt milyen eszközzel teszi?

Ha sokat és rendszeresen használjuk kerékpárunkat, akkor érdemes egyszeri, nagyobb beruházással egy jó gépet vásárolni. Ilyeneket általában kerékpár-szaküzletekben találunk, ahol használatra felkészítve, szervizelve vehetjük át az új járgányt. Az új országúti kerékpárok ára elég borsos, főleg ha sok, kötelező és hasznos kiegészítőt is vásárolunk hozzájuk, vagy egy, a gyárinál jobb minőségű, olyan gumiabroncsot kapnak a kerekek, amelyek az általunk választott terepviszonyokra alkalmasak. Hipermarketekben is árulnak kerékpárokat, ám ezeket a vásárlást követően – a szakszerű üzembehelyezés végett – kerékpárszervízben kell felülvizsgáltatni, beállíttatni. Vásárláskor érdeklődjünk a garanciális feltételek felől, hogy ne érjen minket meglepetés, ha mégis hibás az áru.

Használtan is találhatunk jó állapotú bringákat, ilyenkor általában azt érdemes megnézni, hogy a kerékpár műszakilag jó állapotban van-e, működőképesek-e a fékek, a váltó, és nem hibásak-e a küllők, kerekek? Új nyerget, gumikat és egyéb kis alkatrészeket saját magunk is be tudunk szerezni hozzájuk, ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően.

Ha igazán egyedire vágyunk, akkor újíttassuk fel használtan vásárolt kerékpárunkat! Mostanában divat lett az egyedi bicikli, de nem kell vagyonokat költeni az új arculatra sem. Az Interneten keresgélve rábukkanhatunk olyan műhelyek ajánlataira is, akik kedvező áron, de megbízhatóan dolgoznak. Válasszunk egy színt, egy dizájnt, egy új festéssel máris eltüntethetők a használatból eredő karcolások, esztétikai hibák! A külcsín mellett a belbecs is fontos, a felújító műhelyek vállalják a műszaki ellenőrzést és javításokat is, így máris a tömegből kitűnve, biztonságosan indulhatunk következő kerékpártúránkra!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges életmód: belefér a nassolás?

A felesleges kilók nem mindig olvadnak le olyan könnyen, ahogy szeretnénk, ahhoz pedig, hogy tartósan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük