Kezdőlap » Egészséges életmód » Acerola, acai bogyó, homoktövis: az immunrendszer természetes erősítői

Acerola, acai bogyó, homoktövis: az immunrendszer természetes erősítői

Az immunrendszer erősítése a hidegebb hónapok közeledtével egyre szükségesebb ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk. Az egzotikus bogyós gyümölcsök nemcsak finomak, de az immunrendszer erősítéséhez különösen fontos C-vitamint is nagy mennyiségben tartalmazzák. A kicsi, lila színű acai bogyó az acerolanövény vörös gyümölcséhez hasonlóan Brazíliából származik. A narancssárgás homoktövisbogyó ázsiai eredetű, de Európa északi vidékein is termesztik. A három egzotikus gyümölcsnek gyógyító, sőt fiatalító hatást tulajdonítanak: mindháromra jellemző a kiemelkedően magas C-vitamin és más antioxidáns, pl. E-vitamin tartalom.
Az acai bogyó, acerola és homoktövis többféle variációban elérhető: teák, különböző gyógyhatású készítmények, tabletták formájában. Egy dolgot fontos szem előtt tartanunk: minél kevésbé feldolgozott állapotban fogyasztjuk a gyümölcsöt, annál jobban érvényesül a kedvező hatása az immunrendszerre.

Az acai bogyót magas vitamin-, és antioxidánstartalmának köszönhetően széleskörűen felhasználják különféle készítményekhez: anti-aging kozmetikai termékektől a zsírégető készítményeken át az energiaitalokig. A Brazíliából származó gyümölcs, amellett, hogy rendkívül gazdag C és E vitaminban, egészséges zsírsavakat és további anyagokat – Resveratol, Anthocyanin – tartalmaz, melyeknek zsírégető hatást tulajdonítanak.

Az acerola cseresznye világszerte az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcs. Ellentétben a tablettaként kapható mesterségesen előállított C-vitaminnal, az acerola cseresznye további vitaminokat és ásványianyagokat tartalmaz: A-provitamin, B1-, B2-vitamin, B3-vitamin (niacin), foszfor, kalcium. A különleges összetétel a természetben is egyedülállónak minősül, és valószínűleg a C-vitamin antioxidáns hatását megsokszorozza.

A homoktövis bokor savanykás gyümölcse a citromhoz képest tízszer akkora C-vitamin tartalommal rendelkezik. Emellett a B-vitamincsoport majdnem minden tagja megtalálható benne, tartalmaz folsavat, E-vitamint, karotint, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt. A benne található zsírsavaknak köszönhetően a zsírban oldódó vitaminokat azonnal fel tudja venni a szervezetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük a gyermeket ősszel?

A változékony időjárás beálltával, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan öltöztesse gyermekét. Ha nagyon vastagon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük