Kezdőlap » Fitnesz » A zumba: szórakoztató táncos edzés Kolumbiából

A zumba: szórakoztató táncos edzés Kolumbiából

Állóképességi edzés, futás, pilates, aerobik, vagy gimnasztika – mit meg nem teszünk a jó alakért. A szép formák azonban akár tánccal is elérhetőek: egyre népszerűbb a Latin-Amerikából származó zumba.

A zumba egy kolumbiai eredetű, a táncot az edzéssel kombináló mozgásforma, amely a latin-amerikai táncokból átvett lépéseket, lépéskombinációkat tartalmaz. A salsa, szamba, merengue és a cumbia adják a zsírégető testmozgás kereteit. A tánc javítja az állóképességet, és a koordinációt. A fogyáshoz legalább heti három zumbaórára el kell látogatnunk, ezenkívül az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás is elengedhetetlen. A tánc megfelelő kiegészítője lehet a diétának: serkenti a zsírégetést, ráadásul a testképet is javítja, szebbnek, attraktívabbnak érezhetjük magunkat tőle.

A zumba feltalálója, Alberto Perez a latin-amerikai ritmusokat speciális aerobik-gyakorlatokkal kombinálta. Az Egyesült Államokban a zumbát már több, mint tíz éve oktatják. Világszerte körülbelül 10 000 képzett zumbaoktató tart órákat.

Aki a könnyed, ritmusos, alacsonyabb intenzitású mozgásra asszociál a zumbával kapcsolatban, téved. A zumbaóra során az egész test folyamatos mozgásban van, a sebességváltások javítják a kondíciót, és serkentik a zsírégetést. A mozgás megterhelő, azonban a latin-amerikai ritmusok hatására kevésbé érezzük annak.

A megfelelő folyadékpótlás a zumbaóra alatt is fontos. A szervezetnek a sporttevékenység alatt vízre van szüksége. A szórakozás mellett az egészségünkre is figyeljünk oda: kerüljük a túlterhelést, mert akár keringési, vagy szívproblémákhoz is vezethet.

A zumba nemcsak kezdő táncosok számára megfelelő. A lépések könnyen megtanulhatóak, az edzés szórakoztató, és formába hozza a testünket. Ha kimerülünk a mozgás során, lassítsunk a tempón: az edzés időtartama, és intenzitása a fizikai állapot, edzettségi szint függvényében egyénileg változhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Banán – az ideális sport-snack

A könnyen emészthető trópusi gyümölcs szénhidrátban és ásványi anyagokban gazdag, így sok sportoló esküszik rá. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük