Kezdőlap » Divat és szépség » A zsíros haj

A zsíros haj

A gyorsan zsírosodó haj nem esztétikus látvány. Olajosan, ápolatlannak hatóan fekszik a fejbőrön, már két nap után sem lehet a kívánt frizurát elkészíteni belőle.
Itt is kizárólag a bőrgyógyász segíthet, olyan kezeléssel, ami diétával van összekapcsolva és az egész életritmust befolyásolja.
Egy jó tanács! Mosni! Mosni! Mosni – a fej bőrének túlzott igénybevétele nélkül, különben a faggyúmirigyeket ismét csak fokozottabb termelésre ösztökéljük.
Az az álláspont, hogy a gyakori hajmosás elősegíti a zsírosodást, téves, csupán az a lényeg, hogyan csináljuk. Sőt kifejezetten káros, ha a hajat hosszabb időn keresztül zsír és szennyréteg borítja.
Tehát javasolt a zsírosodás mértékétől függően, hogy 4- naponta mossa meg a haját valamilyen enyhe hatású szerrel. A samponok között a zsíros hajra is rengeteg a választék, használja ezeket.
Használjon hajrögzítőt, lakkot, vagy habot, vagy zselét, ezek ugyanis fölszívják a zsírt.
A dauerolt haj is kevésbé zsírosodik (bár ez a mai fiatalok körében már kissé divatja múlt)
Figyeljen az étkezésére. Akinek zsíros a haja, annak minden zsíros étel méreg. Helyette egyen sok főzeléket, gyümölcsöt, salátát túrót, joghurtot és sovány húst.
Ezzel úgy gondolhatjuk, hogy többet nem tehetünk, de a kutatás nem pihent, a valamikori NDK-ban sikerült előállítani egy olyan szert, ami valóban hatásos a túlzsírosodás ellen. Az 1966-os lipcsei őszi vásáron aranyérmet nyert. A neve Londan volt, már nem kapható.
Csodát viszont egyik szer sem művelhet, ha nem szüntetjük meg az állapotot előidéző belső okokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük