Kezdőlap » Fitnesz » A zsírégetést gátló tényezők

A zsírégetést gátló tényezők

Aki fogyni szeretne, ma már számos forrásból informálódhat a lehetőségekről: mégsincs garancia arra, hogy a nem kívánatos zsírpárnák eltűnnek. Egyes faktorok kifejezetten gátolhatja a zsírégetési folyamatokat.
Stresszhelyzetben termelődik az úgynevezett stresszhormon, a kortizol. Ez a hormon felelős a falásrohamokért, ezenkívül a zsírsejtek kialakulására, illetve az izmok lebontására is hatással van.

A nem megfelelő edzésmódszerek is hibásak lehetnek abban, hogy a makacs hasi zsírpárnák megmaradnak. Fontos hangsúlyozni, hogy nincs helyi zsírégetés: a felülésekkel, hasprésekkel sajnos a hasi tájékon lévő zsírt nem tudjuk eltüntetni. Az alatta lévő izomréteg növekedésével azonban a has akár nagyobbnak is tűnhet a kitartó edzés hatására: az izmok előrébb tolják a zsírpárnákat. A megfelelő módszer a felesleges kilók leadásához a kardiotréning, és az erősítő edzés kombinációja, kalóriacsökkentett étrenddel kiegészítve. Fontos a változatos edzésprogram: ha hozzászokunk az edzés intenzitásához, jellegéhez, a zsírégető hatása alacsonyabb lesz.

Alvás során a szervezetünkben növekedési hormonok termelődnek, melyek közvetve a zsírégetési folyamatokban is részt vesznek. Az izomépítéssel kapcsolatos, illetve a regenerációs folyamatok is aktívabbak, amikor alszunk. A megfelelő mennyiségű, nyugodt alvás is elengedhetetlen a zsírégetés, és egészségünk szempontjából egyaránt.
Problémát jelenthet, ha túlsózzuk az ételeket: a só vizet köthet meg a szövetekben, illetve gátolhatja a zsírégetési folyamatokat. A túlzottan magas sófogyasztás hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük